Μερίδιο στην Aston Martin ο Stroll!

Ο δισεκατομμυριούχος Lawrence Stroll απέκτησε το 16,7% της Aston Martin δίνοντας τεράστια ώθηση στη βρετανική εταιρία

  • -
  • -

Μία κοινοπραξία με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο Lawrence Stroll αγόρασε μερίδιο της τάξεως του 16,7% της Aston Martin έναντι 182 εκ. λιρών. Στοιχείο που ουσιαστικά βοηθάει τη βρετανική εταιρία να αλλάξει δραματικά τα σχέδια της για το μέλλον. Η συμφωνία αναμένεται να δώσει μία ώθηση 500 εκ. Λιρών στην Aston Martin. Σημειώστε, ότι ο Stroll είναι ιδιοκτήτης της ομάδας Racing Point στη Formula 1, η οποία μετά από τη συμφωνία θα μετονομαστεί σε Aston Martin F1 από το 2021 και έπειτα.

Ο Stroll θα έχει τη θέση του προέδρου, αλλά ο Andy Palmer θα παραμείνει στη θέση του διευθύνων σύμβουλου. Το πλάνο για τη συνέχεια περιλαμβάνει μείωση θέσεων εργασίας και κόστους. Παράλληλα, το πλάνο παραγωγής αλλάζει και η Valkyrie θα παρουσιαστεί μέσα στη χρονιά! Θα ακολουθήσει η κεντρομήχανη Valhalla, ενώ το 2022 θα ακολουθήσει ακόμα μία κατασκευή με ίδια φιλοσοφία. Η παρουσίαση της Lagonda θα μετατεθεί για το 2025, ενώ το πρόγραμμα της ηλεκτρικής RapidE σταματάει προσωρινά.

Η επένδυση των 500 εκ. λιρών περιλαμβάνει άμεση εισροή 55,5 εκ. από τον Stroll προς την εταιρία για να βελτιώσει τη ρευστότητα της. Στην Aston Martin αναφέρουν ότι αυτό θα βοηθήσει στην παραγωγή της DBX, κάτι που θα βοηθήσει την βρετανική εταιρία να βελτιώσει τις πωλήσεις της.

Με δεδομένο ότι η Racing Point θα μετονομαστεί σε Aston Martin F1, έχει ενδιαφέρον να δούμε και ποια θα είναι η συνέχεια στη συνεργασία της βρετανικής εταιρίας με την Red Bull. Σίγουρα, θα συνεχιστεί μέχρι την ολοκλήρωση της Valkyrie, αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν θα έχει και συνέχεια όσον αφορά την κεντρομήχανη Valhalla.

Το κύριο μέλημα των ανθρώπων της Aston Martin σήμερα είναι το λανσάρισμα της νέας DBX, με την βρετανική εταιρία να υποστηρίζει πως έχει δεχθεί ήδη περισσότερες από 1.800 παραγγελίες. Επίσης έχει προγραμματιστεί η ανανέωση της Vantage την άνοιξη, συμπεριλαμβανομένης και της ανοικτής έκδοσης. Μέσα στη χρονιά η Aston Martin καλείται επίσης να μειώσει το budget της κατά 10 εκ. λίρες!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...