«Καυτή» έκδοση του VW ID 4!

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Volkswagen, το ID 4, θα αποκτήσει γρήγορη έκδοση που θα συνοδεύεται από το χαρακτηριστικό GTX

  • -
  • -

Με κάθε επισημότητα η Volkswagen γνωστοποίησε ότι μέσα στη χρονιά θα παρουσιαστεί η πρώτη γρήγορη έκδοση ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της. Το χαρακτηριστικό GTX θα είναι αντίστοιχο του GTI για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της γερμανικής εταιρίας και θα τοποθετηθεί στο αμάξωμα του ηλεκτρικού SUV της εταιρίας. Μέλος της οικογένειας ID θα έχει δύο εκδόσεις: Την 4θυρη ID 4 και αυτή με τα κουπέ χαρακτηριστικά που θα ονομάζεται ID 5. Αμφότερες θα αποκτήσουν γρήγορη έκδοση και τα χαρακτηριστικά GTX, αν και πρώτα αναμένεται να παρουσιαστεί στο αμάξωμα του ID 4. Οι περισσότεροι περιμέναμε ότι γρήγορη έκδοση θα αποκτούσε αρχικά το ID 3, αφού η γερμανική εταιρία έχει παράδοση στα «καυτά» χάτσμπακ. Όμως, στη VW θεωρούν ότι ένα ID 4 με σπορτίφ χαρακτηριστικά θα είναι πιο ελκυστικό σε αγορές όπως η Αμερική και η Κίνα, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να σημειώσει καλύτερα νούμερα πωλήσεων. Βέβαια, στο μέλλον μόνο απίθανο δεν είναι να δούμε και μία έκδοση επιδόσεων για το ID 3.

Σας θυμίζουμε ότι το ID 4 θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Νέας Υόρκης τον Απρίλιο και θα είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen. Το ID 4 βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ και το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε διέθετε δύο ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική απόδοση 306 ίππων και 450 Nm ροπής, έχοντας αυτονομία 500 χιλιομέτρων. Φυσικά, το GTX θα έχει μεγαλύτερη ισχύ, αλλά είναι πιθανό να έχει μικρότερη αυτονομία.

Βέβαια, για όσους περισσότερο παραδοσιακούς και λάτρεις των κινητήρων εσωτερικής καύσης, στην έκθεση της Γενεύης η VW θα παρουσιάσει τις εκδόσεις GTI και GTD στο αμάξωμα του νέου Golf, ενώ το καλοκαίρι θα λανσαριστεί και το σκληροπυρηνικό «R».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...