40 χρόνια Audi quattro

Σειρά εκδηλώσεων φέτος από τη γερμανική μάρκα

  • -
  • -

Τον Μάρτιο του 1980, πριν από 40 χρόνια, η Audi παρουσίασε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης ένα coupe, που έμελλε να επηρεάσει σημαντικά την ιστορία της μάρκας. Το Audi quattro συνδύαζε τις σπορ επιδόσεις με κίνηση σε όλους τους τροχούς, κάτι που δεν ήταν συνηθισμένο εκείνα τα χρόνια.

Η ιδέα προέκυψε το χειμώνα του 1976-1977, όταν η Audi εξέλισσε ένα όχημα για τον γερμανικό στρατό, το Volkswagen Iltis. Βλέποντας τη συμπεριφορά του στο χιόνι και τον πάγο, οι μηχανολόγοι της Audi αποφάσισαν να τοποθετήσουν το σύστημα τετρακίνησής του σε ένα επιβατικό αυτοκίνητο παραγωγής. Οι δοκιμές επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες τους και έτσι προέκυψε το Audi quattro, με 5κύλινδρο 2.2 turbo που απέδιδε 200 ίππους.

ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΟ AUDI QUATTRO

Το ντεμπούτο του Audi quattro στους αγώνες έγινε στις αρχές του 1981 στο Ράλλυ Janner επί αυστριακού εδάφους. Η συνέχεια γράφτηκε με χρυσά γράμματα στις σελίδες των αγώνων ράλλυ αλλά και της ίδιας της Audi.

Το τμήμα ιστορικών μοντέλων της Audi έχει προγραμματίσει μία σειρά από εκδηλώσεις καθόλη τη διάρκεια του 2020, σε εκθέσεις αυτοκινήτου αλλά και σε αγώνες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...