Ανάκληση Renault Scenic II

Επαναπρογραμματισμός αυτομάτου χειρόφρενου

  • -
  • -

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει, ότι η εταιρεία PGA ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΕ, επίσημη αντιπρόσωπος της Renault  στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου εκτελούν πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Renault  μοντέλο Scenic II.

Η ανάκληση αφορά 3241 οχήματα, που κατασκευάστηκαν από την αρχή της παραγωγής έως τις 20/06/2005, στα οποία σε ειδικές περιπτώσεις (κυρίως εκεί όπου έχουν πραγματοποιηθεί επισκευές των ηλεκτρικών κυκλωμάτων του αυτοκινήτου με μη ενδεδειγμένο τρόπο – πρόχειρες, ημιτελείς, κακοτεχνίες ή έχει γίνει κακή συνδεσμολογία ακροδεκτών μπαταρίας) υπάρχει η πολύ μικρή στατιστική πιθανότητα εφαρμογής του αυτομάτου χειρόφρενου κατά την οδήγηση, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει και την ασφάλεια του αυτοκινήτου.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί μερικές περιπτώσεις ατυχημάτων παγκοσμίως, που να σχετίζονται με το συγκεκριμένο θέμα, ενώ στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί κανένα σχετικό περιστατικό. Όλοι οι κάτοχοι των συγκεκριμένων οχημάτων θα ειδοποιηθούν σχετικά με συστημένες επιστολές από την εταιρεία PGA ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΕ, προκειμένου να προσέλθουν στο πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο συνεργείο του δικτύου Renault, ώστε να γίνει επαναπρογραμματισμός του λογισμικού του υπολογιστή του αυτομάτου χειρόφρενου (εάν αυτό κριθεί σκόπιμο μετά από σχετικό έλεγχο του λογισμικού), χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Η χρονική διάρκεια του επαναπρογραμματισμού δεν είναι μεγαλύτερη των 20 λεπτών της ώρας.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την εταιρεία PGA ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΕ στους αριθμούς 211 1070 700 και 800 – 11 – 11011.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...