Η Volkswagen στοχεύει στην Tesla!

O Διευθύνων Σύμβουλος της VW, Herbert Diess, υποστήριξε ότι στόχος της γερμανικής εταιρίας είναι να ξεπεράσει την Tesla στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

  • -
  • -

Η αγορά των ηλεκτρικών μοντέλων συγκεντρώνει πλέον τεράστιο ενδιαφέρον για τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Η Tesla έχει με διαφορά τα πρωτεία, αλλά η VW πραγματοποιεί τεράστια επένδυση σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά και αγοράζοντας εταιρίες με τεχνογνωσία στο αντικείμενο. «Είναι ένας αγώνας» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της VW Herbert Diess και συνέχισε: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να ακολουθήσουμε την Tesla και σε κάποιο σημείο να την ξεπεράσουμε. Η εταιρία που θα προσαρμοστεί πιο γρήγορα στις απαιτήσεις της αγοράς και αποδειχθεί πιο πρωτοποριακή, διαθέτοντας παράλληλα και τη μεγαλύτερη γκάμα, θα είναι αυτή που στο τέλος θα κερδίσει τον αγώνα.» Η VW έχει ξεκινήσει ήδη να χτίζει στην αγορά των ηλεκτρικών, παρουσιάζοντας το ID3, το οποίο και θα είναι το αντίπαλο δέος του Tesla Model 3.



Βέβαια, για τον Diess περισσότερο από την Tesla τον ανησυχεί η στάση των ΗΠΑ. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της VW είχε συνάντηση με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Donald Trump και παρόλο που η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα, εξακολουθεί να υπάρχει αγωνία αναφορικά με τις απειλές για υψηλή φορολογία στις αυτοκινητοβιομηχανίες από την Ευρώπη. «Είναι πολύ δύσκολο να διαβάσεις τον πρόεδρο Trump. Σίγουρα, αυτό που μου είπε είναι ότι ακόμα παραμένει δυσαρεστημένος με την Ευρώπη. Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε για να αποφύγουμε τους δασμούς», είπε ο Diess. Πάντως, όσον αφορά το άμεσο μέλλον της VW δεν έκρυψε ότι πρέπει να πουλήσουν περισσότερο υβριδικά μοντέλα, έτσι ώστε να αποφύγουν τις βαριές ποινές που επιβάλλει πλέον η Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά τις νέες εκπομπές ρύπων. «Το 2020 θα είναι μία δύσκολη χρονιά για τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Αλλά εμείς κάνουμε ότι χρειάζεται για να είμαστε σωστοί και ανταγωνιστικοί στην αγορά», είπε και κατέληξε ο Diess.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...