Η Suzuki κόβει από την αγορά της Ευρώπης το Jimny

Από το 2021 πιθανότατα θα βγει εκτός Ευρώπης λόγω υψηλών εκπομπών CO2

  • -
  • -

Ένα ινδικό δημοσίευμα θέλει το Suzuki Jimny να σταματάει να εισάγεται στην Γηραιά Ήπειρο από το 2021 και αυτό λόγω των αυστηρών μέτρων σχετικά με τις εκπομπές CO2 που ισχύουν και ο κινητήρας του μικρού SUV δεν μπορεί να ακολουθήσει.

Με εκπομπές CO2 που ανέρχονται στα 154 gr/km στη χειροκίνητη εκδοχή του και 170 gr/km στην αυτόματη, ο 1.500άρης ατμοσφαιρικός κινητήρας του Jimny δεν βοηθάει την ιαπωνική εταιρεία να εναρμονιστεί με τα νέα δεδομένα που θέλουν τον μέσο όρο όλων των μοντέλων να περιορίζεται στα 95 gr/km.

Έτσι, με τα πρόστιμα να καραδοκούν και να είναι υψηλά, οι Ιάπωνες βλέπουν ως μοναδική λύση το «κόψιμο» από την ευρωπαϊκή γκάμα. Από την άλλη, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το Jimny ενδέχεται να επιστρέψει με επαγγελματική μορφή, χωρίς πίσω θέσεις, αφού σε αυτή την κατηγορία οχημάτων τα όρια εκπομπών δεν είναι τόσο αυστηρά.

Τέλος, υπάρχει το ενδεχόμενο, χωρίς να έχει ορισθεί το χρονοδιάγραμμα, να έρθει με ένα νέο κινητήρα με χαμηλότερες εκπομπές CO2. Από αυτούς δίχως άλλο έχει πολλούς η Suzuki.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...