Θρυλικό αυτοκίνητο, θρυλική ιδιοκτήτρια!

Προς 1,76 εκατομμύρια δολάρια πωλήθηκε η Porsche 356 Cabriolet της Janis Joplin

  • -
  • -

Αυτό το αυτοκίνητο έχει τόσους λόγους να θεωρείται ξεχωριστό και μοναδικό! Μετρήστε μαζί μας: πρώτον, είναι Porsche. Δεύτερον, είναι κλασική Porsche. Τρίτον, είναι από τις σπάνιες κλασικές Porsche. Τέταρτον, είχε διάσημο -και πολύ σπουδαίο- ιδιοκτήτη. Πέμπτον, το αμάξωμά της είναι καλυμμένο με ένα μοναδικό καλλιτεχνικό έργο.

Θα θεωρήσουμε ότι οι περισσότεροι γνωρίζετε την σημασία του ονόματος και την ιστορία της Janis Joplin, αλλά αν κάποιοι είστε τόσο νέοι ώστε δεν την γνωρίζετε μπορείτε να googlαρετε διότι χάνετε ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της ροκ και της μουσικής εν γένει.

Η συγκεκριμένη Porsche 356 C 1600 SC cabriolet του 1964 ήταν το προσωπικό καθημερινό αυτοκίνητο της μεγάλης σταρ, και είχε αγοραστεί ως «μεταχειρισμένη με χρήση τεσσάρων ετών» από έμπορο στο Beverly Hills, προς 3.500 δολάρια. Στη συνέχεια η Joplin έδωσε άλλα 500 δολάρια στον Dave Richards για να πάρει αυτό το –σύμφωνο με το στιλ της εποχής- άκρως ψυχεδελικό αποτέλεσμα, το οποίο η ίδια η διάσημη ροκ σταρ και μουσικοσυνθέτης αποκαλούσε "The History of the Universe"..

Ήταν λοιπόν αναμενόμενο ότι δεν θα εξέλειπαν οι συλλέκτες που θα ήθελαν να την αποκτήσουν, όταν ανακοινώθηκε η δημοπράτησή της από την RM Sotheby's στη Νέα Υόρκη, οπότε και δεν αποτέλεσε έκπληξη που η τιμή πώλησης ξεπέρασε τις προβλέψεις φτάνοντας το 1,76 εκατομμύρια δολάρια!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...