Η Kosmocar Μέγας Χορηγός του “Eco-Fest 2020”

H εκδήλωση που αφορά το περιβάλλον, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ηλεκτροκίνηση, διοργανώνεται 18-20 Ιανουαρίου 2020 στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι

  • -
  • -

Ως επίσημος  εισαγωγέας των Volkswagen, Audi και Skoda στην Ελλάδα, η Kosmocar «αγκαλιάζει» τη διοργάνωση–γιορτή που είναι αφιερωμένη στις «πράσινες» πόλεις, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ηλεκτροκίνηση, που πραγματοποιείται το τριήμερο  18-20 Ιανουαρίου 2020 στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι. Εκτός άλλων, οι επισκέπτες του Eco-Fest 2020 θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά ηλεκτρικά και φυσικού αερίου μοντέλα των Volkswagen, Audi και Skoda, να οδηγήσουν κάποια από αυτά αλλά και να πληροφορηθούν με ευχάριστο τρόπο για όλες τις νέες τεχνολογίες στην αυτοκίνηση.

Αναλυτικότερα, σε ένα ενιαίο χώρο περίπου 400 τ.μ. εκτίθενται από τη Volkswagen τα ηλεκτρικά e-up! και E-Golf, το plug-in υβριδικό Passat GTE και τα Polo TGI και Caddy TGI που κινούνται με φυσικό αέριο. Από την Audi το ηλεκτρικό e-tron και το A3 g-tron με φυσικό αέριο ενώ από τη SKODA το ηλεκτρικό Citigoe iV και τα φυσικού αερίου Kamiq G-TEC, Scala G-TEC καθώς και Octavia Combi G-TEC. Τα Volkswagen e-up! και E-Golf θα είναι στη διάθεση του κοινού για ένα test-drive.

Το Eco-Fest 2020 έχει όμως ακόμα πιο ευρεία θεματολογία και για τρεις συνεχόμενες ημέρες, η Τεχνόπολη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο θεματικό πάρκο. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία, εκτός της επαφής τους με τις νέες τεχνολογίες αυτοκίνησης, να συμμετάσχουν σε αθλήματα, παιχνίδια και φιλανθρωπικές δράσεις. Στόχος της διοργάνωσης είναι, μέσα από την ελεύθερη συμμετοχή μικρών και μεγάλων σε εκπαιδευτικές, ενημερωτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, να αναδειχθεί η αναγκαιότητα της περιβαλλοντικής προστασίας αλλά και η απαιτούμενη προσωπική εμπλοκή του καθενός, ώστε οι σύγχρονες πόλεις, όπως η Αθήνα, να αποκτήσουν πιο φιλικό και βιώσιμο πρόσωπο.

Στο Eco-Fest 2020 τους επισκέπτες περιμένουν εκθεσιακά περίπτερα με προτάσεις για ολοκληρωμένες λύσεις ενέργειας φιλικές προς το περιβάλλον, ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα, πρωτότυπα ηλεκτρικά οχήματα (Formula) από ερευνητικές πανεπιστημιακές ομάδες, ταχυφορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων, έξυπνα παγκάκια και έξυπνοι ηλιακοί σταθμοί ποδηλάτων, νέες τεχνολογίες ανακύκλωσης/επαναχρησιμοποίησης, ενεργειακές υπηρεσίες για βιώσιμα κτίρια, εφαρμογές για έξυπνα σπίτια και οικιακά συστήματα ενεργειακής οικονομίας.

Στις παράλληλες δράσεις κυριαρχούν οι αγώνες basket με ελεύθερη συμμετοχή του κοινού ενώ σε αυτούς το «παρών» θα δώσουν και παλαίμαχοι αγαπημένοι παίκτες της Εθνικής Ομάδας. Ακόμα, παιχνίδι tennis με έπαθλο το οικιακό ηλεκτρικό ρεύμα δωρεάν για ένα ολόκληρο έτος, διαγωνισμός με έπαθλο ένα ταξίδι στις Η.Π.Α. για όσους επισκέπτες φέρουν συσκευασίες προς ανακύκλωση, για να δουν από κοντά το Γιάννη Αντετοκούνμπο, εκπαίδευση στη σωστή και ασφαλή χρήση του ποδηλάτου και των ηλεκτρικών πατινιών από το Ι.Ο.ΑΣ. "Πάνος Μυλωνάς", δημιουργία eco-graffiti σε καμβά 3,5x4,0m με θεματική "η πράσινη & έξυπνη πόλη του αύριο" και πολλά άλλα.

Τέλος, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, τελευταία μέρα του Eco-Fest 2020, θα διεξαχθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το “Eco-Mobility Conference”, το μεγαλύτερο συνέδριο για την ηλεκτροκίνηση και τα εναλλακτικά καύσιμα, με ομιλητές από την κεντρική πολιτική σκηνή, την τοπική αυτοδιοίκηση, τον ιδιωτικό τομέα και τον ακαδημαϊκό χώρο. Ανάμεσά τους και στελέχη της Kosmocar, οι οποίοι θα τοποθετηθούν και θα ενημερώσουν σχετικά με την επόμενη μέρα της ηλεκτροκίνησης και των εναλλακτικών καυσίμων στην Ελλάδα.

Το Eco-Fest 2020 συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (HAEE), την οικονομική ιστοσελίδα insider.gr και το Δήμο Αθηναίων. Μεγάλοι Χορηγοί στο Eco-Fest 2020 είναι η Kosmocar, επίσημος εισαγωγέας των Volkswagen, Audi και Skoda στην Ελλάδα και η Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας. Η είσοδος, η παρακολούθηση των εκθεμάτων και η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν για το κοινό. Ώρες λειτουργίας το Σαββατοκύριακο 10.00-20.00 ενώ το 3ο Eco-Mobility Conference θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, 10.00-18.00. Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο https://www.eco-fest.org/ .

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...