Νέα έκδοση για την GR Supra

H Toyota διευρύνει τη γκάμα της GR Supra παρουσιάζοντας μία έκδοση με δίλιτρο κινητήρα απόδοσης 258 ίππων και χαμηλότερο κατά 100 κιλά βάρος αμάξωμα

  • -
  • -

Ένα χρόνο μετά την παρουσίαση της Toyota GR Supra, η ιαπωνική εταιρία παρουσιάζει μία νέα μικρότερη εκδοχή του σπορ κουπέ. Κάτω από το εμπρός καπό θα φιλοξενείται πλέον και ο δίλιτρος 4κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας της BMW, αποδίδοντας 258 ίππους και 400 Nm ροπής. Όπως και στην μεγαλύτερη έκδοση με το εξακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο σύνολο, έτσι και εδώ θα προσφέρεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων της ZF. Η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, ενώ τα πρώτα 100 χλμ. από στάση έρχονται σε μόλις 5,2 δευτερόλεπτα.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός πως με τον κινητήρα των 2.000 κ.εκ. έχει μειωθεί το βάρος της. Συγκεκριμένα, η δίλιτρη GR Supra είναι κατά 100 κιλά ελαφρύτερη, την ώρα που το μικρότερο σε μέγεθος σύνολο έχει επιτρέψει την τοποθέτηση του πιο κοντά στο κέντρο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι Ιάπωνες τεχνικοί να έχουν πετύχει ιδανική κατανομή του βάρους, η οποία αγγίζει το 50:50 εμπρός-πίσω.

Σε επίπεδο εξοπλισμού θα εφοδιάζεται αποκλειστικά με ζάντες διάστασης 18 ιντσών, ενώ θα διαθέτει infotainment με οθόνη αφής 8,8 ιντσών. Τα καθίσματα θα έχουν επένδυση αλκαντάρα, ενώ όλα τα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφαλείας θα περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό. Ενδιαφέρον συγκεντρώνει το σπορ πακέτο, στο οποίο συναντάμε επιπλέον ενεργό διαφορικό, ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση και μεγαλύτερης διάστασης φρένα. Παράλληλα, στην ευρωπαϊκή αγορά θα είναι διαθέσιμη και η έκδοση «Fuji Speedway», η οποία απεικονίζεται στις φωτογραφίες και ξεχωρίζει για το λευκό μεταλλικό χρώμα του αμαξώματος, τους κόκκινους καθρέφτες και τις ματ ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών. Μόλις 200 αυτοκίνητα θα εισαχθούν από τη συγκεκριμένη εκδοχή της GR Supra στην Ευρώπη, ενώ η διάθεση της θα ξεκινήσει τον Μάρτιο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...