Ακόμα ένα teaser για το νέο Seat Leon

Λίγες ημέρες πριν την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Seat Leon, μία νέα φωτογραφία μας αποκαλύπτει μέρος του νέου ισπανικού χάτσμπακ

  • -
  • -

Ακριβώς σε δύο εβδομάδες από σήμερα η Seat θα πραγματοποιήσει την επίσημη παρουσίαση του νέου Leon. Μέχρι σήμερα, μικρός αριθμός εικόνων εστιάζοντας σε συγκεκριμένα σημεία του αμαξώματος, μας έχουν δώσει μία ιδέα για τη σχεδίαση της νεότερης γενιάς του ισπανικού χάτσμπακ. Μέσα από την πιο πρόσφατη φωτογραφία που δημοσιοποιήθηκε, διακρίνουμε καλύτερα τα πίσω φωτιστικά σώματα και τη σχεδιαστική τους φιλοσοφία. Όπως και στο Tarraco, συναντάμε τεχνολογία LED, με μία ενιαία γραμμή να ενώνει τα δύο βασικά φωτιστικά σώματα. Μία διαφοροποίηση που επίσης διακρίνει κανείς είναι το γεγονός ότι η ονομασία του μοντέλου φιγουράρει στο κέντρο της πίσω πόρτας, κάτω από το σήμα της Seat.

Σε αντίθεση με το παρελθόν, το νέο Leon θα διατίθεται αποκλειστικά σε 5θυρο αμάξωμα, ακολουθώντας την τάση της εποχής. Είναι χαρακτηριστικό, ότι τόσο το νέο VW Golf, όσο και το επερχόμενο Audi A3 δεν πρόκειται να προσφέρονται σε τρίθυρο αμάξωμα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η 4η γενιά του Leon θα διαθέτει μεγαλύτερες διαστάσεις από τον προκάτοχο του στη χάτσμπακ, αλλά και στη στέισιον έκδοση. Αυτό μεταφράζεται σε αυξημένους χώρους στο εσωτερικό, αλλά και στο χώρο αποσκευών. Φυσικά, η κορυφαία εκδοχή της σειράς θα είναι το Cupra, το οποίο θα δεχθεί τις ανάλογες περιποιήσεις από το ομώνυμο brand. Μάλιστα, αναμένεται να εφοδιάζεται με τον 1.400άρη TSI, που σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα αποδίδει 245 ίππους. Μία ακόμα ισχυρότερη έκδοση με το χαρακτηριστικό «Cupra R» είναι στα πλάνα της ισπανικής φίρμας, με την απόδοση της συγκεκριμένης εκδοχής να αγγίζει τους 300 ίππους και πιθανότατα να συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης. Υπομονή μέχρι και τις 28 Ιανουαρίου, οπότε και αναμένεται να μας λυθούν οι περισσότερες απορίες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...