75 (μόνο) 911 στο όνομα του Ickx

Η Porsche παρουσίασε μία 911 Carrera 4S περιορισμένης παραγωγής, με την οποία και τιμά τον Βέλγο θρύλο των αγώνων Jacky Ickx

  • -
  • -

Μία πολύ ιδιαίτερη και μοναδική έκδοση της 911 παρουσίασε η Porsche, με την οποία τιμά τον θρύλο των αγώνων Jacky Ickx. Ο Βέλγος οδηγός, ο οποίος και γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου του 1945, θεωρείται ένας από τους πλέον επιτυχημένους οδηγούς αγώνων έχοντας κατακτήσει έξι φορές τη νίκη στις 24 Ώρες του Λε Μαν. Η πρώτη του επικράτηση ήταν το 1969 με Ford GT-40, ενώ κατάφερε να θριαμβεύσει και το 1975 με Mirage GR8 Cosworth. Τις πιο λαμπρές του σελίδες, όμως, έγραψε με την Porsche με την οποία και κατέκτησε το ψηλότερο σκαλί του βάθρου το ’76, το ’77, το ’81 και το 1982. Σήμερα, η γερμανική εταιρία τιμά τον Βέλγο οδηγό στα 75 του γενέθλια με την «Belgian Legend Edition.»

Ουσιαστικά, πρόκειται για μία Carrera 4S, η οποία θα παραχθεί μόλις σε 75 κομμάτια (όση και η ηλικία του Ickx) και θα είναι διαθέσιμη μόνο στο Βέλγιο. Είναι η πρώτη ειδική έκδοση της «992» και για πρώτη φορά θα παράγεται σε ένα ειδικό μοναδικό χρώμα, με τον κωδικό «X Blue». Επίσης, εξωτερικά η διαφοροποίηση της εντοπίζεται στις ζάντες των 20’’ και 21’’ ιντσών (εμπρός/πίσω). Η βελγική σημαία και το σήμα με την υπογραφή του Ickx στις μεσαίες κολώνες κάνουν φανερή την ταυτότητα της, ενώ αντίστοιχες πινελιές συναντάμε και στο εσωτερικό. Το σήμα «Belgian Legend Edition» στην είσοδο το εσωτερικού, ανάμεσα από τις θέσεις των οδηγών αλλά και στα καθίσματα φροντίζουν να θυμίζουν ότι πρόκειται για μία έκδοση εξαιρετικά αφιερωμένη στο Βέλγο θρύλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το κόστος δεν είναι γνωστό, αλλά θεωρείται δεδομένο ότι θα κοστίζει περισσότερο από τα 131.380 ευρώ που κοστίζει η… «απλή» Carrera 4S στη Γερμανία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...