Και η Dacia στην ηλεκτρική εποχή

Μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια η Dacia αναμένεται να προσφέρει και ηλεκτρικές εκδόσεις των μοντέλων της

  • -
  • -

Η Dacia παραμένει ένα από τα ισχυρά όπλα του Renault Group στην ευρωπαϊκή αγορά, με δεδομένη την εξαιρετική σχέση τιμής αξίας που προσφέρουν τα μοντέλα της εταιρίας. Όμως, είναι δεδομένο ότι η αυτοκίνηση αλλάζει με τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας να βρίσκονται στο προσκήνιο. Οι περισσότερες από τις αυτοκινητοβιομηχανίες στρέφονται στην ηλεκτροκίνηση και για την Dacia η συγκεκριμένη μετάβαση πρέπει να γίνει πολύ ομαλά και προσεκτικά. Βλέπετε, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επηρεάσει το ευαίσθητο θέμα του κόστους κτήσης, με αποτέλεσμα να έχει επίδραση και στις πωλήσεις της εταιρίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Renault Ευρώπης, Phlippe Buros, αποκάλυψε ότι η Dacia θα αποκτήσει ηλεκτρικές εκδόσεις, χρησιμοποιώντας φυσικά τεχνολογία της Renault. «Η στρατηγική της Dacia βασίζεται στη σχέση τιμής-αξίας. Και αυτό σημαίνει ότι η Dacia δανείζεται τεχνολογία της Renault, αλλά μόνο μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Buros και συνέχισε: «Για αυτό η Dacia θα αποκτήσει ότι προσφέρει και η Renault, γιατί αυτό είναι κάτι που πλέον απαιτεί η αγορά. Είτε μιλάμε για υβριδικές εκδόσεις ή αμιγώς ηλεκτρικές. Είναι αλήθεια ότι η Dacia σήμερα δεν προσφέρει κάποια ηλεκτρική έκδοση, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν ακόμα αρκετές εταιρίες στην Ευρώπη που δεν διαθέτουν ηλεκτρικά μοντέλα στη γκάμα τους. Πάντως, είναι η τάση της εποχής στην οποία όλοι θα κατευθυνθούν στο άμεσο μέλλον.»

Η αλήθεια είναι ότι στη Γαλλία συγκεκριμένα η Dacia σημειώνει εξαιρετικές πωλήσεις. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των μοντέλων της εταιρίας έχει αυξηθεί και στις μεγάλες πόλεις της χώρας. Κάτι που σύμφωνα με τον κ. Buros σημαίνει ότι όλοι θα ήθελαν ένα ηλεκτρικό Dacia, ακόμα και σε μία πόλη όπως το Παρίσι. Απλά, θα πρέπει να είναι πιο φθηνό από ένα Renault. Όσον αφορά το χρονικό εύρος, το πιο πιθανό είναι η Dacia να αποκτήσει ηλεκτρικές εκδόσεις μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια. Μάλιστα, όταν ο διευθύνων σύμβουλος της Renault Ευρώπης ρώτησε κατά πόσο και αν η Dacia θα προσφέρει και άλλες τεχνολογίες, η απάντηση του ήταν αφοπλιστική: «Οι αγοραστές της Dacia δεν έχουν παράλογες απαιτήσεις. Τους ενδιαφέρει το αυτοκίνητο να διαθέτει κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα, υδραυλικό τιμόνι και χαρακτηριστικές ανέσεις. Συστήμα όπως η αυτόνομη οδήγηση είναι κάτι που γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να βρουν σε ένα μοντέλο που κοστίζει 10.000 ευρώ. Αν κριθεί αναγκαίο θα το κάνουμε.»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...