Ο CEO της Honda εκπλήσσει!

Ο Takahiro Hachigo υποστήριξε με δηλώσεις του ότι προτιμά τα υβριδικά μοντέλα από τα αμιγώς ηλεκτρικά

  • -
  • -

Δεν είναι ότι και πιο συνηθισμένο να ακούς τον διευθύνων σύμβολο μίας μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας να μην τάσσεται υπέρ της ηλεκτροκίνησης. Τουλάχιστον, όσον αφορά το κοντινό μέλλον... Ο CEO της Honda, Takahiro Hachigo, παραχώρησε συνέντευξη στο Autonews και δεν έκρυψε ότι η ιαπωνική εταιρία θα προχωρήσει με τις υβριδικές εκδόσεις των μοντέλων της, στοχεύοντας στην αποδοτικότητα. «Θεωρώ ότι τα υβριδικά μοντέλα θα έχουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο τα επόμενα χρόνια», είπε ο Hachigo και συνέχισε: «Ο στόχος μας δεν είναι να γίνουν τα αυτοκίνητα ηλεκτρικά, αλλά να βελτιώσουμε την αποδοτικότητα του καυσίμου. Και πιστεύουμε ότι τα υβριδικά μοντέλα είναι ο δρόμος για να συμμορφωθούμε με τους διαφορετικούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς.»

Όταν ρωτήθηκε την άποψη του για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, η απάντηση του προκάλεσε έκπληξη! «Υπάρχει κοινό που πραγματικά τα θέλει; Δεν είμαι και τόσο σίγουρος, αφού ακόμα υπάρχουν σημαντικά θέματα αναφορικά με την υποδομή και το λογισμικό τους. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει δραματική αύξηση της ζήτησης των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων άμεσα. Και μάλιστα σε παγκόσμια κλίμακα. Υπάρχουν διαφορετικοί κανονισμοί, σε διαφορετικές χώρες και πρέπει να συμμορφωθούμε σε αυτούς. Για αυτό και επιβάλλεται να συνεχίσουμε την εξέλιξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Όμως, δεν πιστεύω ότι θα είναι τόσο εμπορικά στο άμεσο μέλλον.»

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το μέλλον της Honda και το σύνηθες φαινόμενο των συγχωνεύσεων, ο Hachigo δεν έκρυψε ότι στόχος της εταιρίας είναι να παραμείνει ανεξάρτητη. «Δεν έχουμε καμία τέτοια πρόθεση. Ο λόγος έγκειται στο γεγονός ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε η άλλη πλευρά θα έχει λόγο στη διαχείριση της εταιρίας μας. Κάτι που μπορεί εύκολα να προκαλέσει εντάσεις, με αποτέλεσμα να μην οδηγεί στην κατεύθυνση που θέλουμε. Μπορούμε να επιβιώσουμε σε αυτό το περιβάλλον; Ένα παράδειγμα είναι η συνεργασία μας με την GM, με έναν τρόπο που δεν δεσμευόμαστε και κερδίζουμε αμφότερες οι πλευρές. Εξελίσσουμε μαζί την τεχνολογία υδρογόνου, μηχανικά μέρη ηλεκτρικών μοντέλων. Σε τέτοιου είδους συνεργασίες είμαστε ανοικτοί, αλλά παραμένοντας πάντα ανεξάρτητοι.»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...