«Τσεκούρι» στη σειρά AMG!

Η Mercedes αναμένεται να κόψει μοντέλα της γκάμας των AMG λόγω των αυστηρών εκπομπών ρύπων

  • -
  • -
«Τσεκούρι» στη σειρά AMG!
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δημοσιεύματα του εξωτερικού θέλουν τη Mercedes να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μειώσει τη γκάμα των μοντέλων της σειράς AMG, λόγω των ορίων εκπομπής ρύπων. Τα όρια που θα ισχύσουν αναμένεται να είναι τα αυστηρότερα που έχουν επιβληθεί ποτέ και πληροφορίες αναφέρουν ότι η Daimler είναι πιθανό να μειώσει έως και το 75% της μοντέλων της γκάμας των AMG, τα οποία και είναι τα πλέον ρυπογόνα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο μέσος όρος ρύπων της γκάμας της Daimler αγγίζει σήμερα τα 138 γρ. και είναι αρκετά μακριά από τα 100 γρ. που θα επιβάλλονται στο άμεσο μέλλον. Σε περίπτωση που δεν συμμορφωθεί με το συγκεκριμένο νούμερο είναι πολύ πιθανό να της επιβληθούν υπέρογκα πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2021. Περιορίζοντας τα μοντέλα της AMG, σίγουρα θα μειωθεί ο μέσος όρος της εκπομπής ρύπων, και μάλιστα εύκολα. Όμως, όπως αναφέρουν ειδικοί αναλυτές αυτό μπορεί να αποβεί καταστροφικό σε οικονομικό επίπεδο. Βλέπετε, η σειρά AMG αποφέρει σημαντικά μεγαλύτερο κέρδος σε σχέση με τα απλά μοντέλα, όταν μάλιστα οι πωλήσεις των συγκεκριμένων εκδόσεων δεν αποτελούν αμελητέα ποσότητα!

Παράλληλα, αυτό μπορεί να οδηγήσει και στο «κόψιμο» και άλλων μοντέλων της Mercedes με ισχυρούς κινητήρες, όπως για παράδειγμα τις εκδόσεις με το τρίλιτρο εξακύλινδρο σύνολο. Άλλα δημοσιεύματα θέλουν την AMG να σκέφτεται να χρησιμοποιήσει μικρότερους κινητήρες, όπως ο υπερτροφοδοτούμενος δίλιτρος κινητήρας της A 45.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...