Τα τελευταία πεντάστερα αυτοκίνητα του 2019 (vid)

Υπήρξαν όμως και ορισμένα που βαθμολογήθηκαν με μόλις 3 αστέρια από τον Euro NCAP

  • -
  • -

Συνολικά 10 αυτοκίνητα δοκιμάστηκαν στο τελευταίο «πακέτο» του 2019 από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP. Για τα Volkswagen Golf, Audi Q8, Ford Puma και Nissan Juke δεν υπήρξαν δυσάρεστες εκπλήξεις και τους απονεμήθηκαν 5 αστέρια για την παθητική και την ενεργητική ασφάλεια που προσφέρουν. Ειδικά για το Golf, τονίστηκε η τεχνολογία συνδεσιμότητας V2X (όχημα με όχημα, όχημα με υποδομές) που φέρει και η οποία του επιτρέπει να προειδοποιεί έγκαιρα τον οδηγό του για πιθανούς κινδύνους.

Ο μόνος «αστερίσκος» από τον οργανισμό Euro NCAP είναι ότι κατά τη διάρκεια της πλευρικής πρόσκρουσης άνοιξε πόρτα του Golf. Από την πλευρά της η Volkswagen απάντησε ότι θα εξετάσει την αιτία, όμως το γεγονός ότι είναι στάνταρ το αυτόματο κλείδωμα των θυρών στο Golf θα αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο σε πραγματικές συνθήκες.

Τα νέα δεν ήταν ευχάριστα για την Volkswagen, αλλά και τις Skoda - Seat, όσον αφορά την ανανεωμένη τριάδα αυτοκινήτων πόλης. Τα up!CitigoMii βαθμολογήθηκαν με μόλις 3 αστέρια, λόγω της απουσίας συστήματος αυτόνομης πέδησης από το στάνταρ εξοπλισμό.

Δοκιμάστηκαν επίσης τρία αυτοκίνητα που μας έρχονται από την Κίνα, αλλά δεν θα κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά. Τα δύο πρώτα, τα ZS EV και HS της βρετανικής MG που κατασκευάζονται από την SAIC Motor, τα πήγαν εξαιρετικά και βαθμολογήθηκαν σε 5 αστέρια. Το τρίτο, το ηλεκτρικό SUV Aiways U5, βαθμολογήθηκε με 3 αστέρια λόγω της κακής συμπεριφοράς του στο τεστ της πρόσκρουσης σε στύλο.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτόκολλο του 2018-2019 ολοκληρώνεται πλέον και από το νέο έτος τα κριτήρια του Euro NCAP θα γίνουν ακόμη πιο αυστηρά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...