Προσωπικό ασφαλείας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σχεδιάζει να θεσπίσει η κυβέρνηση

Με αφορμή τη στάση εργασίας στο Μετρό το πρωί της Τρίτης

  • -
  • -

Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε η στάση εργασίας που πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 17 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι στο Μετρό. Τόσο o Πρωθυπουργός όσο και ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών προανήγγειλαν νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας στα μέσα μεταφοράς.

«Όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, θα θέσουμε το ζήτημα του ελάχιστου προσωπικού ασφαλείας έτσι ώστε να γίνονται τα πρωινά και τα βραδινά δρομολόγια, σε περίπτωση απεργιακών κινητοποιήσεων, όπως στον ΟΣΕ», δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Η απεργία έγινε λόγω μετακίνησης 21 εργαζομένων από διοικητικές θέσεις στα εκδοτήρια εισιτηρίων. Όπως εξήγησε ο Υπουργός, στο Μετρό το μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού στα εκδοτήρια. «Οι περισσότεροι έχουν μετακινηθεί σε διοικητικές θέσεις ως μη όφειλαν και το δεύτερο είναι το γεγονός ότι πρέπει άμεσα να προμηθευτούμε παραπάνω μηχανήματα για να μπορεί ο κόσμος να βγάζει εισιτήρια, πράγμα το οποίο θα γίνει μέσα στο επόμενο δίμηνο».

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή λειτουργούν εκδοτήρια σε μόλις 21 από 62 σταθμούς με συνέπεια να μην εξυπηρετείται ο κόσμος».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...