Ανανέωση για το Audi RS5

Με αφορμή την ολοκλήρωση της 25ης επετείου των RS, η Audi ανανέωσε στα σημεία το RS5 Coupe και Sportback.

  • -
  • -

Φέτος η RS συμπλήρωσε τα 25 της χρόνια και η Audi ανανεώνει τη γκάμα των σκληροπυρηνικών εκδόσεων της σειράς. Ανάμεσα σε αυτές, συμπεριλαμβάνεται και το RS5 τόσο στο κουπέ αμάξωμα, όσο και στο Sportback. 

Οι σημαντικότερες παρεμβάσεις είναι στον σχεδιαστικό τομέα και τον εξοπλισμό, αφού τα μηχανικά μέρη παραμένουν τα ίδια. Ακολουθώντας το σχεδιασμό των μεγαλύτερων RS6 και RS7, η εμπρός μάσκα με το singleframe έχει γίνει πιο πλατύ. Διαφορετικές είναι οι εισαγωγές αέρα που φιλοξενούν και τους προβολείς ομίχλης, ενώ αίσθηση προκαλούν και πάλι οι πρησμένοι θόλοι. Τα φωτιστικά σώματα διαθέτουν σκούρα περιγράμματα, ενώ προαιρετικά διατίθενται και προβολείς LED Matrix με το σύστημα Audi Laser. Την άκρως επιθετική εικόνα συμπληρώνουν τα έντονα πλαϊνά μαρσπιέ και ο πίσω προφυλακτήρας με τον διαχύτη που φιλοξενεί τις δύο ξεχωριστές απολήξεις της εξάτμισης. Σημειώστε, ότι η κουπέ έκδοση είναι εφοδιασμένη με την οροφή ανθρακονημάτων με δομή CFRP, η οποία μειώνει το βάρος του αμαξώματος κατά περίπου τέσσερα κιλά.

Αντίστοιχα, σπορ χαρακτηριστικά συναντάμε και στο εσωτερικό, όπου κυριαρχεί η Alcantara. Ιδιαίτερη μνεία από τους ανθρώπους της Audi γίνεται για το νέο μοντέλο λειτουργίας της οθόνης αφής ΜΜΙ των 10,1 ιντσών, η οποία διαθέτει ακουστική ανάδραση και είναι ελαφρώς κεκλιμένη προς τη μεριά του οδηγού. Στο προαιρετικό Audi virtual cockpit plus (οθόνη 12,3 ιντσών) προσφέρει αποκλειστικά γραφικά RS.

Όσον αφορά την κινητήρια μονάδα, το RS5 εξακολουθεί να εφοδιάζεται με τον 6κύλινδρο βενζινοκινητήρα των 2.900 κ.εκ. twin turbo που για την περίσταση αποδίδει 450 ίππους. Ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η τιμή της ροπής, που αγγίζει τα 600 Nm και μάλιστα διαθέσιμα από τις 1.900 σ.α.λ.! Το κιβώτιο είναι το γνωστό αυτόματο Steptronic των οκτώ σχέσεων, το οποίο και συνδυάζεται με τη μόνιμη τετρακίνηση Quattro. Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται η ανάρτηση RS Sport, ενώ προαιρετικά διατίθεται με την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη RS Sport Plus.

Όσον αφορά το σύστημα επιλογής προγράμματος οδήγησης, διατίθενται και δύο νέα modes, και συγκεκριμένα τα RS1 και RS2, διαμορφώνοντας σημαντικές παραμέτρους όπως την απόκριση του κινητήρα, τη μετάδοση, την απόσβεση, το σύστημα διεύθυνσης, το σπορ διαφορικό αλλά και τον ήχο του κινητήρα. Στο στάνταρ εξοπλισμό διατίθεται με τροχούς 19 ιντσών, ενώ επιπλέον προσφέρεται με ελαστικά σε ζάντες 20 ιντσών και μάλιστα σε τρείς διαφορετικές παραλλαγές. Επίσης, σημειώστε ότι εναλλακτικά μπορεί να επιλέξει κανείς και κεραμικούς δίσκους φρένων.

Το ανανεωμένο Audi RS5 Coupe και Sportback αναμένεται στη χώρα μας στα μέσα του νέου έτους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...