Παράνομες πινακίδες

Είκοσι πέντε χιλιάδες μόνο στην Αττική

  • -
  • -

Σε 25.000 υπολογίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι παράνομες υπαίθριες πινακίδες στο λεκανοπέδιο της Αττικής, τη στιγμή που στο Παρίσι υπάρχουν μόνο διακόσιες πενήντα πινακίδες και στο Λονδίνο διακόσιες, όλες νόμιμες. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν καταμετρηθεί πάνω από τρεις χιλιάδες παράνομες πινακίδες στα 1.400 χιλιόμετρα του εθνικού οδικού δικτύου της περιοχής, χωρίς να υπολογίζονται στον αριθμό αυτό τα στοιχεία που υποβάλλουν οι Δήμοι για τις παράνομες πινακίδες στις περιοχές της ευθύνης τους.

Τα παραπάνω στοιχεία παρουσίασε η Ειδική Σύμβουλος του πρωθυπουργού Ελίνα Δάλλα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μαρία Λιονή, με αφορμή την έναρξη μέχρι τις 15 Ιουνίου, εργολαβίας ύψους 150.000 ευρώ για την αποξήλωση μεγάλων παράνομων διαφημιστικών πινακίδων από το οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας.
Η κ. Δάλλα και η κ. Λιονή τόνισαν ότι η νομοθεσία θα εφαρμοστεί αυστηρά σε συνεργασία με την αστυνομία και τις εισαγγελικές αρχές, κατέστησαν σαφές ότι οι αποξηλώσεις θα συνεχίζονται για να μην επανατοποθετούνται οι πινακίδες και ζήτησαν τη συνδρομή των πολιτών και των δήμων στις προσπάθειες καταμέτρησης των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων. Οι καταγγελίες των πολιτών μπορούν να γίνουν στη διεύθυνση www.illegalsigns.gov.gr ενώ αντίστοιχος σύνδεσμος λειτουργεί και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας www.rcm.gr .
Στο λεκανοπέδιο της Αττικής, η κ. Δάλλα επισήμανε ότι από τις 14 Απριλίου έχουν επιβεβαιωθεί 800 παράνομες πινακίδες. Σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η κ. Λιονή είπε ότι έχουν καταμετρηθεί 3.071 παράνομες πινακίδες, ενώ τα συνεργεία των υπηρεσιών της Περιφέρειας αποξήλωσαν 494. Πέρσι στο πλαίσιο εργολαβίας ύψους 200.000 ευρώ αποξηλώθηκαν 150 μεγάλα πλαίσια και 1500 τετραγωνικά μέτρα πινακίδων μεγάλου μεγέθους.
Αντίστοιχος είναι και ο αριθμός των πινακίδων που αναμένεται να αποξηλωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο της εργολαβίας των 150.000 ευρώ.
Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας επισήμανε ότι ξεκίνησε η διαδικασία επιβολής προστίμων στις διαφημιστικές εταιρείες και στους διαφημιζόμενους σημειώνοντας ότι επιβλήθηκαν ήδη 3 πρόστιμα ύψους 18.000 ευρώ. Παράλληλα εκκρεμεί στα δικαστήρια πρόστιμο ύψους 95.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή προβλέπεται και η διαδικασία του αυτοφώρου για τους παραβάτες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...