Με υβριδική τεχνολογία η νέα γενιά του Qashqai

Μέσα στο 2020 η Nissan θα παρουσιάσει την 3η γενιά του Qashqai το οποίο θα διατίθεται σε τουλάχιστον δύο υβριδικές εκδόσεις

  • -
  • -

Μέσα στο 2020 η Nissan αναμένεται να παρουσιάσει την 3η γενιά του δημοφιλούς Qashqai. Με τα περισσότερα από τα σημερινά μοντέλα να διαθέτουν φιλικές προς το περιβάλλον εκδόσεις, το ίδιο θα συμβεί και με το ιαπωνικό SUV. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, το Qashqai θα προσφέρεται σε δύο υβριδικές εκδοχές. Κάτι απολύτως λογικό, με δεδομένο το γεγονός ότι θα βασίζεται στη νεότερη πλατφόρμα CMF, η οποία είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας ανάμεσα σε Nissan και Renault. Η μία έκδοση θα διατίθεται με το γνωστό μας υβριδικό σύστημα κίνησης e-power της Nissan, το οποίο κάνει χρήση ενός μικρού βενζινοκινητήρα, ο οποίος λειτουργεί ως γεννήτρια για να αυξήσει το βαθμό φόρτισης της μπαταρίας όταν η ενέργεια της έχει πέσει σε χαμηλά επίπεδα.

Η δεύτερη θα είναι μία plug-in υβριδική εκδοχή, με το εν λόγω σύστημα να είναι δανεισμένο από την Mitsubishi. Ο αντιπρόεδρος της Nissan Europe, Ponz Pandikuthira, δήλωσε σχετικά: «Ακόμα εξετάζουμε το σενάριο χρήσης της τεχνολογίας e-power στην Ευρώπη. Αυτό που αναλύουμε είναι η μεγάλη διαφορά στη μέση ωριαία ταχύτητα των οχημάτων. Στην Ιαπωνία, ακόμα και στον αυτοκινητόδρομο η ταχύτητα δεν ξεπερνάει τα 110 χλμ. ανά ώρα. Αντίθετα, στην Ευρώπη συχνά βλέπουμε αυτοκίνητα να κινούνται με ρυθμό που ξεπερνά τα 135 χλμ. ανά ώρα. Σε αυτές τις ταχύτητες η μπαταρία χάνει γρήγορα μέρος της ενέργειας της, με αποτέλεσμα το σύστημα φόρτισης να δυσκολεύεται να ακολουθήσει και να χάνει σημαντικό μέρος της αποδοτικότητας του.»

Ο Pandikuthira πρόσθεσε ότι η Nissan δεν θα κατασκευάσει plug-in υβριδικό μοντέλο, αφού θεωρεί ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία αποτελεί ουσιαστικά τη γέφυρα για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα που είναι η επόμενη μέρα. Ο ίδιος θεωρεί σημαντικό ότι μέσα στα επόμενα δύο με τέσσερα χρόνια θα πέσει σημαντικά το κόστος των μπαταριών επιτρέποντας την κατασκευή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων με χαμηλότερο κόστος.

Σημειώστε, ότι εκτός από τις νέες υβριδικές μονάδες, το Qashqai θα εφοδιάζεται και με τη νεότερη γενιά του συστήματος αυτόνομης οδήγησης ProPilot, αλλά και όλα τα σύγχρονα συστήματα συνδεσιμότητας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...