Η 911 στην υβριδική εποχή

O διευθύνων σύμβουλος της Porsche, Oliver Blume, ανέφερε ότι η υβριδική 911 θα είναι η ταχύτερη όλων των εποχών

  • -
  • -

Η Porsche έχει περάσει στην εποχή της υβριδικής τεχνολογίας, αλλά και των ηλεκτρικών μοντέλων, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την αμιγώς ηλεκτρική Taycan. Ήδη στα σχέδια της γερμανικής εταιρίας είναι μία Macan μηδενικών ρύπων. Μάλιστα, στα επόμενα χρόνια τόσο η Boxster, όσο και η Cayman, θα αποκτήσουν ηλεκτρικές εκδόσεις ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Panamera και Cayenne διαθέτουν υβριδικές εκδοχές.

Όπως είναι φυσικό, από τη τάση της εποχής δεν πρόκειται να ξεφύγει η 911. Ο διευθύνων σύμβουλος της Porsche, Oliver Blume, μίλησε στο βρετανικό Top Gear και αποκάλυψε τα σχέδια της εταιρίας για την εμβληματική 911. Ο 51χρονος Γερμανός υποστήριξε ότι θα είναι η κορυφαία 911 όλων των εποχών από πλευράς επιδόσεων. Επειδή δεν θα είναι plug-in υβριδικό, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα διαθέτει μεγάλη μπαταρία, το βάρος της δεν θα είναι αυξημένο.

KATEBΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 72 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ iPAD

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 72 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ANDROID

Σίγουρα, η εμπειρία που έχουν αποκτήσει με την 919 που έσπασε τα ρεκόρ σε Νίρμουργκρινκ και Σπα θα παίξει το ρόλο της. Πάντως, όπως επιβεβαιώνουν οι Γερμανοί τεχνικοί θα έχει μία μικρή αυτονομία που θα μπορεί να κινηθεί μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα.

Μάλιστα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στη νεότερη γενιά της 911 έχει προβλεφθεί χώρος για έναν ηλεκτροκινητήρα, ενώ το αυτόματο PDK κιβώτιο μπορεί να διαχειριστεί περισσότερα από 800 Νm ροπής. Δεν είναι σίγουρο πόση επιπλέον ισχύ θα προσφέρει στην 911, αλλά λογικά θα έχει τιμές ανάλογες με του υβριδικού συστήματος της Panamera, η οποία προσθέτει 134 ίππους και 400 Nm ροπής επιπλέον. Υποθέτοντας ότι η υβριδική 911 θα βασίζεται στην Turbo, η οποία στην έκδοση «S» αναμένεται να έχει περίπου 640 ίππους, είναι πολύ πιθανό η ισχύς της να φτάνει τους 700! Μάλιστα, για καλύτερη κατανομή του βάρους, η μικρή μπαταρία αναμένεται να είναι τοποθετημένη στο εμπρός μέρος και χαμηλά. Η Porsche δεν έχει αφήσει να διαρρεύσει πότε θα παρουσιαστεί η υβριδική 911, αλλά οι περισσότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κάνει ντεμπούτο το 2022.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...