Στο κυνήγι των ρεκόρ

Το νέο Renault Megane RS Trophy-R έσπασε ακόμα ένα ρεκόρ, αυτή τη φορά στην πίστα της Suzuka.

  • -
  • -

Στα πρότυπα της Honda με το Civic Type-R, η Renault έχει ξεκινήσει έναν… μαραθώνιο σε πίστες ανά την υφήλιο, διεκδικώντας το ρεκόρ γύρου ανάμεσα στα προσθιοκίνητα μοντέλα. Mε το νέο Megane RS Trophy-R oι Γάλλοι κατάφεραν να σημειώσουν τον ταχύτερο χρόνο στο Νίρμπουργκρινγκ, στο Spa του Βελγίου, αλλά και στην πίστα Bend Motorsport Park στην Αυστραλία. Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, στο κυνήγι των ρεκόρ το Megane ταξίδεψε μέχρι την Ιαπωνία καταφέρνοντας δια χειρός του Laurent Hurgon να σημειώσει τον καλύτερο χρόνο που έχει σημειώσει προσθιοκίνητη κατασκευή στη φημισμένη πίστα. Είναι χαρακτηριστικό, πως σταματώντας τα χρονόμετρα στο 2:25.454 βελτίωσε την επίδοση κατά τρία ολόκληρα δευτερόλεπτα.

«Το νέο Megane RS Trophy-R αυτή τη φορά κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ στην κατηγορία του στην διάσημη πίστα της Suzuka», είπε ο General Manager της Renault Sport Patrice Ratti και συνέχισε: «Αυτή η επίδοση είναι πολύ σημαντική από τη στιγμή που έχουμε ιδιαίτερα ισχυρή κοινότητα φίλων της RS στην Ιαπωνία με περισσότερα από 10.000 μέλη. Όλο αυτό το εγχείρημα μας επιτρέπει να ισχυροποιήσουμε το δέσιμο της σειράς RS με τους θαυμαστές της σε όλο τον κόσμο.»

Είναι χαρακτηριστικό, ότι από τα συνολικά 500 Megane RS Trophy-R που θα παραχθούν, περισσότερα από 50 προορίζονται για την ιαπωνική αγορά, με τις παραδόσεις των αυτοκινήτων να αναμένεται να ξεκινήσουν στο πρώτο μισό του 2020. Οι διαφορές του Trophy-R σε σχέση με το απλό Trophy, εντοπίζονται στην ανάρτηση, τα νέα αεροδυναμικά βοηθήματα και το κατά 130 κιλά χαμηλότερο βάρος. Η ισχύς του κινητήρα παραμένει η ίδια, αγγίζοντας τους 300 ίππους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...