Ακόμα πιο κοντά στην παραγωγή

Η Mercedes επιβεβαίωσε ότι μέσα στο 2021 θα αρχίσει η παράδοση των AMG One στους τυχερούς και… εύπορους κατόχους τους.

  • -
  • -

Όπως έχει αναφερθεί στο πρόσφατο παρελθόν, η Mercedes έχει καθυστερήσει με την παράδοση των AMG One. Ο λόγος έγκειται σε διάφορες προκλήσεις που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν οι τεχνικοί με τον κινητήρα που προέρχεται από το μονοθέσιο της Formula 1. Σήμερα, δια στόματος του product manager της Mercedes Michael Knoller, έγινε γνωστό ότι η γερμανική εταιρία έχει ήδη ενημερώσει τους πελάτες της για την καθυστέρηση που θα υπάρξει στην παράδοση των αυτοκινήτων, η οποία και θα ξεκινήσει το 2021. «Όταν προσπαθούμε να φέρουμε την τεχνολογία της Formula 1 σε ένα μοντέλο παραγωγής είναι λογικό να συναντάμε κάποιες δυσκολίες. Αυτό είναι ένα ταξίδι στο οποίο βρίσκονται μαζί και οι πελάτες μας», είπε ο Knoller και συνέχισε: «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε κάποιες προκλήσεις, αλλά σήμερα είμαστε σε πολύ καλό σημείο.» Για παράδειγμα, μία από αυτές ήταν η αδυναμία της AMG One να διατηρεί τις στροφές του κινητήρα στις 1.200 σ.α.λ., έτσι ώστε να μπορέσει να περάσει τις απαραίτητες δοκιμασίες για τις εκπομπές ρύπων!

«Στη Formula 1 δεν μας νοιάζει αν ένα μονοθέσιο μπορεί να διατηρήσει σταθερά χαμηλά στροφές, αφού το ρελαντί είναι στις 5.000 σ.α.λ.», δήλωσε ο επικεφαλής της AMG Tobias Moers. «Για να πετύχει στο τεστ εκπομπής ρύπων θα πρέπει να έχει ρελαντί στις 1.200 σ.α.λ., αλλιώς είναι αδύνατο να περάσει.» Παράλληλα, ο Knoller δεν έκρυψε ότι αντιμετώπισαν σημαντικές δυσκολίες στην προσπάθεια η AMG One να είναι σύμφωνη με τα όρια ήχου.

Σας θυμίζουμε, ότι το hypercar της Mercedes μοιράζεται τον ίδιο κινητήρα με το μονοθέσιο του Lewis Hamilton του 2017, κάτι που σημαίνει ότι εφοδιάζεται με το υβριδικό 6κύλινδρο σύνολο 1.600 κ.εκ., αλλά και την ηλεκτρική μονάδα της MGU-K. Σημειώστε, ότι η AMG One θα διαθέτει μία επιπλέον μονάδα της MGU-K στον εμπρός άξονα, ενώ η κίνηση θα μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς. Σε σχέση με το μονοθέσιο της F1, ο κόφτης θα είναι στις 11.000 σ.α.λ. αντί για τις 14.000 σ.α.λ., ενώ η ισχύς αναμένεται να ξεπερνάει τους 1.000 ίππους. Η Mercedes υπόσχεται ότι τα πρώτα 200 χλμ. από στάση θα έρχονται σε λιγότερο από έξι δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα θα αγγίζει τα 350 χλμ./ώρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...