Με Ogier, Evans και Rovanpera η Toyota

Η Toyota ανακοίνωσε τη σύνθεση της για τη νέα χρονιά στο WRC, εντάσσοντας στην ομάδα τους Ogier, Evans και Rovanpera.

  • -
  • -

Η φυγή του Ott Tanak από την Toyota σε συνδυασμό με την απόσυρση της Citroen από το WRC προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Με τον Εσθονό Παγκόσμιο Πρωταθλητή να μετακομίζει στην ομάδα της Hyundai, ο Tommi Makinen και η Toyota έφεραν στην ομάδα μία τελείως νέα τριάδα οδηγών, η οποία και ελπίζουν ότι θα τους φέρει και πάλι στο δρόμο των επιτυχιών. Πρώτος και καλύτερος ο Sebastien Ogier, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους, αφού εμμένει στην απόφαση του να αποσυρθεί στο τέλος του 2020. Δίπλα του θα βρει τον Elfyn Evans, ο οποίος και κέρδισε μία θέση στην Toyota μετά από την εξαιρετική που έκανε με τα χρώματα της M-Sport. Και τέλος, το τρίτο Yaris WRC θα οδηγήσει ο νεαρός ταλαντούχος Kalle Rovanpera, γιος του πρώην οδηγού των Peugeot και Seat, που θεωρείται από πολλούς ως ο μελλοντικός Πρωταθλητής του WRC. Οι Evans και Rovanpera έχουν υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ιαπωνική ομάδα.

Ο Makinen κατά την επισημοποίηση της σύνθεσης για το 2020 δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι σίγουρος ότι με τη συγκεκριμένη σύνθεση θα είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε όλους τους τίτλους τη νέα χρονιά. Έχουμε ισορροπία, αλλά και οδηγούς που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον.» Ο Sebastien Ogier από την πλευρά του θύμισε ότι οι δύο πλευρές είχαν έρθει κοντά σε συμφωνία στα τέλη του 2016: «Είχαμε συζητήσει στο τέλος του 2016, αλλά τότε δεν είχαμε συμφωνήσει. Σήμερα, αισθάνομαι ανυπόμονος να ξεκινήσω να αγωνίζομαι με τα χρώματα μίας σπουδαίας ομάδας όπως η Toyota. Είναι μία νέα πρόκληση για μένα, ενώ είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεργαστώ με έναν παιδικό μου ήρωα όπως ο Tommi Makinen.»

Με αυτόν τον τρόπο, εκτός Toyota μένουν οι Jari Matti Latvala και Kris Meeke, αν και ο πρώτος δεν αποκλείεται να λάβει μέρος σε επιλεκτικούς αγώνες με τα χρώματα της Toyota.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...