Η καρδιά μας στη θέση της…

Η BMW επιβεβαίωσε ότι η νέα γενιά της M3 θα διαθέτει και πισωκίνητη έκδοση, που θα συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο.

  • -
  • -

Μέσα στο 2020 η BMW αναμένεται να παρουσιάσει τη νεότερη γενιά των Μ3 και Μ4, έχοντας γνωστοποιήσει ότι θα προσφέρονται με σύστημα μετάδοσης και στους τέσσερις τροχούς, ακολουθώντας το πρότυπο της M5. Μπορεί οι άνθρωποι της γερμανικής εταιρίας να είχαν αφήσει να διαρρεύσει ότι θα διατίθεται χειροκίνητη έκδοση, αλλά δεν είχαν ανοίξει τα χαρτιά τους αναφορικά με το ενδεχόμενο μίας πισωκίνητης έκδοσης. Αυτό είχε προκαλέσει έντονη ανησυχία στους παραδοσιακούς φίλους της BMW.

Όμως, στο περιθώριο της έκθεσης του Λος Άντζελες ο επικεφαλής της BMW M, Markus Flasch, επιβεβαίωσε ότι θα υπάρχει και η πιο… παραδοσιακή έκδοση του θρυλικού βαυαρικού μοντέλου. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η τετρακίνηση έκδοση θα συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο, ενώ το χειροκίνητο θα είναι αποκλειστικό προνόμιο της πισωκίνητης εκδοχής.

Ο Flasch είπε χαρακτηριστικά: «Η νέα Μ3 θα είναι μία πρόκληση, διότι θα προσφέρουμε περισσότερες επιλογές αναφορικά με το σύστημα μετάδοσης. Θα διατίθεται με κίνηση στους τέσσερις, αλλά και τους πίσω τροχούς. Επίσης θα διατίθεται με χειροκίνητο, αλλά και αυτόματο κιβώτιο. Βλέπετε, από τη στιγμή που είχαμε εξελίξει το σύστημα AWD για την Μ5, δεν υπήρχε λόγος να μην την τοποθετήσουμε και στην Μ3. Υφίσταται ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς, ειδικά σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, που ενδιαφέρεται για κατασκευές αυτού του είδους.»

Το αυτόματο κιβώτιο, το οποίο θα συνδυάζεται με το σύστημα XDrive που έχει εξελιχθεί από το Μ Division, δεν θα είναι διπλού συμπλέκτη, ενώ και οι δύο εκδόσεις θα παίρνουν ζωή από το τρίλιτρο εξακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο σύνολο της BMW απόδοσης 473 ίππων. Ο συγκεκριμένος αριθμός δεν είναι σίγουρος, αφού είναι πιθανό η ισχύς του να είναι ακόμα μεγαλύτερη ξεπερνώντας τους 500 ίππους. Ο Flasch επιβεβαίωσε ότι θα διατίθεται σε κουπέ, κάμπριο και σεντάν αμάξωμα, αλλά και πως θα παρουσιαστεί στα τέλη του 2020, με την παραγωγή της να ξεκινάει το 2021. Παράλληλα, ο επικεφαλής του M Division διέψευσε τις φήμες που ανέφεραν ότι η Μ5 θα προσφέρεται με χειροκίνητο κιβώτιο, αφού σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπάρχει ενδιαφέρον από το κοινό της συγκεκριμένης κατηγορίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...