Αλλαγή πλάνων για το hypercar της Porsche

Ο κινητήρας που εξελίχθηκε σε περίπτωση εμπλοκής της Porsche στην F1 είναι πιθανό να εφοδιάζει το νέο hypercar της γερμανικής εταιρίας.

  • -
  • -

Η Porsche έχει ξεκινήσει τη σχεδίαση του νέου της hypercar, το οποίο και θα αντικαταστήσει την 918 Spyder. Το αρχικό πλάνο ανέφερε ότι θα ήταν αμιγώς ηλεκτρικό, με τις φήμες να ήθελαν τη γερμανική εταιρία να εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Rimac. Όμως, όπως αναφέρουν τελευταίες πληροφορίες είναι πολύ πιθανό να κάνει χρήση υβριδικής τεχνολογίας, συνδυάζοντας ηλεκτροκινητήρα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο σε αυτή την υπόθεση είναι ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί το 6κύλινδρο σύνολο που εξέλιξαν οι Γερμανοί τεχνικοί για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στη Formula 1! Το συγκεκριμένο σενάριο εγκαταλείφθηκε, αλλά ο κινητήρας έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί παραμένοντας στα ράφια του Τσούφενχαουζεν.

Το εξακύλινδρο σύνολο το σχεδίασε και ετοίμασε μία ομάδα 40ατόμων, οι οποίοι και προέρχονται από το τμήμα που έτρεχε το πρόγραμμα της Porsche στο WEC και την κατηγορία LMP1. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα μπορούσε να δουλέψει μαζί με έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, γεγονός που επαναφέρει τη Rimac στο παιχνίδι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η Porsche έχει το 15,5% της κροατικής εταιρίας. Σημειώστε, ότι και η Mercedes-AMG One ακολουθεί ανάλογη φιλοσοφία, με έναν ηλεκτροκινητήρα να συνδυάζεται με το εξακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο σύνολο που εφοδιάζει το μονοθέσιο του Lewis Hamilton. Βέβαια, η στιγμή που θα δούμε το hypercar της Porsche αργεί ακόμα, αφού η παρουσίαση του αναμένεται στα μέσα της επόμενης δεκαετίας. Πάντως, οι Γερμανοί έχουν στόχο να σπάσουν όλα τα ρεκόρ με το συγκεκριμένο μοντέλο, σχεδιάζοντας το κορυφαίο hypercar που θα διακατέχεται από πολλά ρετρό στοιχεία που έχουν χαρακτηρίσει την Porsche στο παρελθόν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...