Η Lotus Evija στην πίστα (video)

Η Lotus δημοσίευσε ένα βίντεο της Evija κατά τη διάρκεια δοκιμών εξέλιξης του βρετανικού ηλεκτρικού hypercar σε πίστα

  • -
  • -

Στην έκθεση Guangzhou στην Κίνα η Lotus παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό την Evija. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό βρετανικό hypercar. Παράλληλα, έδωσε στη δημοσιότητα και ένα μικρό βίντεο από δοκιμές εξέλιξης της Evija στην πίστα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το δεύτερο πρωτότυπο της βρετανικής εταιρίας, το οποίο θα δοκιμαστεί σε μία σειρά από πίστες σε όλη την Ευρώπη. Παράλληλα, η εξέλιξη της θα συνεχιστεί με χιλιάδες χιλιόμετρα δοκιμών σε δημόσιους δρόμους ανά την υφήλιο με στόχο την έναρξη παραγωγής της μέσα στο 2020. Οι προσδοκίες από το συγκεκριμένο μοντέλο είναι εξαιρετικά υψηλές και οι τεχνικοί της Lotus έχουν στόχο να δημιουργήσουν ένα αυτοκίνητο που θα δικαιώσει τους στόχους και τις προσδοκίες τους.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο, το εκτενές πρόγραμμα σε εξομοιωτή συνεχίζεται παράλληλα με την εξέλιξη της στο δρόμο. Ο Gavan Kerschaw, επικεφαλής του τμήματος των δυναμικών χαρακτηριστικών στη Lotus, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι δοκιμές με το αυτοκίνητο στην πίστα είναι μία στιγμή που όλοι όσοι εμπλεκόμαστε στο πρόγραμμα περιμέναμε με ανυπομονησία. Αυτό που θέλουμε είναι να δημιουργήσουμε μία πραγματική Lotus, σε κάθε επίπεδο, της οποίας οι επιδόσεις θα θέσουν νέα στάνταρ στην κατηγορία των hypercar.»

Η Evija υπολογίζεται πως θα έχει ισχύ 2.000 ίππων και αναμένεται να είναι το ισχυρότερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...