Συλλεκτική Aston Martin DBS Concorde

Η Aston Martin και η British Airways γιορτάζουν τα 50 χρόνια του Concorde με μία ξεχωριστή έκδοση της DBS Superleggera.

  • -
  • -

Πριν από πενήντα χρόνια, το υπερηχητικό επιβατικό αεροπλάνο Concorde πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση. Το φημισμένο και θρυλικό τζετ μπορεί να έχει πάρει τη θέση του σε διάφορα μουσεία του κόσμου, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι αποτέλεσε πριν από κάποια χρόνια επιτομή στον τομέα των αερομεταφορών. Η British Airways σε συνεργασία με την Aston Martin γιορτάζουν τα 50 χρόνια από την ημέρα που το Concorde έκανε την πρώτη του πτήση, παρουσιάζοντας μία συλλεκτική έκδοση της DBS Superleggera που θα παραχθεί σε μόλις δέκα κομμάτια.

Η συγκεκριμένη έκδοση δεν είναι η πρώτη της Aston Martin που συνδέεται με την αεροπορία. Έχει προηγηθεί η Vanquish S Red Arrows Edition, η Vantage Blades Edition και η 12κύλινδρη Vantage S Spitfire 80. Η συλλεκτική DBS Superleggera θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της Aston Martin στο Bristol, οι οποίες και βρίσκονται σχεδόν δίπλα στο μουσείο αεροπλοΐας του Bristol. Εκεί που βρίσκεται το τελευταίο Concorde της British Airways που πέταξε ποτέ!

Το τμήμα εξατομίκευσης Q στο Bristol έχει αναλάβει τη μεταμόρφωση της DBS Superleggera προσθέτοντας στιλιστικά στοιχεία στο αμάξωμα, αλλά και στο εσωτερικό. Εξωτερικά, ξεχωρίζει με τις χαρακτηριστικές γραμμές στα χρώματα της British Airways στο εμπρός σπόιλερ αλλά και στην οροφή. Το μικρό χαρακτηριστικό σήμα του Concorde φιλοξενείται στους πλαϊνούς αεραγωγούς, ενώ στα χρώματα του βρετανικού αερομεταφορέα είναι και το σήμα της Aston Martin. Στο εσωτερικό το logo του Concorde φιγουράρει στα εμπρός καθίσματα, ενώ οι πεταλούδες του κιβωτίου πίσω από το τιμόνι είναι κατασκευασμένες από τιτάνιο. Αντίστοιχο, με αυτό που χρησιμοποιούταν στο Concorde. Παράλληλα, στα σκιάδια οδηγού και συνοδηγού συναντάμε μία γραφική σχεδίαση του μετρητή της ταχύτητας Mach, σήμα κατατεθέν του υπερηχητικού αεροσκάφους.

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, η DBS Superleggera δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Κάτω από το εμπρός καπό φιλοξενείται ο υπετροφοδοτούμενος V12 κινητήρας των 5,2 λίτρων απόδοσης 725 ίππων και 900 Nm ροπής. Όπως αναφέραμε και αρχικά θα παραχθεί σε μόλις δέκα κομμάτια, χωρίς να είναι γνωστή η τιμή της…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...