Περικοπές ενός δις ευρώ στη Mercedes!

Η Daimler γνωστοποίησε ότι η στρατηγική της περιλαμβάνει μείωση εξόδων για τη Mercedes της τάξεως του 1 δις ευρώ.

  • -
  • -

Η νέα στρατηγική της Daimler περιλαμβάνει μείωση εξόδων για τη Μercedes μέχρι το τέλος του 2022, της τάξεως του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ! Ο συγκεκριμένος στόχος αναμένεται να επιτευχθεί μέσω μείωσης του προσωπικού, και μάλιστα σε διάφορες βαθμίδες. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Daimler, Ola Kallenius, στοχεύει να κόψει 300 εκατομμύρια ευρώ από έξοδα προσωπικού, αλλά και 250 εκ. επιπλέον από το τμήμα των φορτηγών. Στόχος του είναι να αυξήσει τα κέρδη της εταιρίας που παρουσιάζουν σημαντική πτώση, προσπαθώντας να διατηρήσει τον απαιτούμενο προϋπολογισμό για την εξέλιξη νέων τεχνολογιών.

Η μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα και την αυτόνομη οδήγηση, όπως και ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα σε Ηνωμένες Πολιτείες και Κίνα, πιέζει την Mercedes να βρει τρόπους για να βελτιώσει τα νούμερα της. Μάλιστα, η Mercedes βρίσκεται σε συζητήσεις με εκπροσώπους των εργαζομένων της, έτσι ώστε οι μειώσεις να είναι αποδεκτές. Πάντως, ο πρόεδρος των εργαζομένων υποστήριξε κατηγορηματικά ότι μειώσεις δεν πρόκειται να υπάρξουν. 

Ο Kallenius δήλωσε συγκεκριμένα: «Οι απαιτήσεις για τα νέα όρια εκπομπών ρύπων, έχουν σαν αποτέλεσμα να πρέπει να γίνουν πιο αποδοτικοί σε πολλούς τομείς στην εταιρία μας. Αυτό θα έχει αρνητική επίπτωση στα κέρδη μας το 2020 και το 2021. Για να παραμείνουμε επιτυχημένοι και στο μέλλον, θα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις και να δράσουμε σήμερα, έτσι ώστε να είμαστε οικονομικά ισχυροί.»

Στόχος της Mercedes είναι να αυξηθούν κατά 4% οι πωλήσεις μέσα στο 2020, με το συγκεκριμένο νούμερο να αυξάνεται κατά 6% έως το 2022. Αυτό περιλαμβάνει φυσικά και την πώληση περισσότερων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...