Ακυρώθηκε το Ράλι Αυστραλίας, Πρωταθλήτρια η Hyundai!

Οι πυρκαγιές που πλήττουν την Αυστραλία και την περιοχή του Coffs Harbour οδήγησαν στην ακύρωση του τελευταίου γύρου του WRC, γεγονός που ανέδειξε τη Hyundai Πρωταθλήτρια Κατασκευαστών.

  • -
  • -

Η Αυστραλία και η περιοχή του Coffs Harbour πλήττονται από καταστροφικές πυρκαγιές, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα την ακύρωση του ομώνυμου Ράλι. Ο τελευταίος γύρος του WRC ήταν προγραμματισμένος για αυτό το Σαββατοκύριακο και ουσιαστικά θα ήταν αυτός που θα έκρινε τον τίτλο των Κατασκευαστών. Όμως, οι καταστροφικές πυρκαγιές δεν επέτρεψαν στην οργανωτική επιτροπή του αγώνα να προχωρήσει στην τέλεση του. Αρχικά υπήρξε η σκέψη να προχωρήσουν με διαφοροποιημένη σχεδίαση, που θα περιλάμβανε μόλις 100 αγωνιστικά χιλιόμετρα σε τρεις μέρες. Όμως, η προσέλευση στην πόλη του Coffs Harbour είναι σχεδόν αδύνατη, την ώρα που αστυνομία και πυροσβεστική δήλωσαν αδυναμία να υποστηρίξουν τον αγώνα.Έτσι, με τη σύμφωνη γνώμη της FIA ο αγώνας ακυρώθηκε γεγονός που χάρισε τον τίτλο των Κατασκευαστών στη Hyundai! Η κορεάτικη ομάδα προηγούταν στη μάχη του τίτλου επί της Toyota με 18 βαθμούς και με την μη τέλεση του τελευταίου γύρου της χρονιάς στέφθηκε επίσημα Πρωταθλήτρια.

Η Hyundai Motorsport ενεπλάκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ το 2014, επενδύοντας υπέρογκα ποσά στην εξέλιξη τριών γενιών του i20 WRC. Μέχρι σήμερα μετράει συνολικά 14 νίκες και 56 βάθρα. Η φετινή της επιτυχία οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αξιοπιστία και τον υψηλό βαθμό ανταγωνιστικότητας του i20 σε όλες τις επιφάνειες, αλλά και την εξαιρετική διαχείριση των οδηγών από τον Andrea Adamo. Ο Ιταλός μάνατζερ που ανέλαβε φέτος ως επικεφαλής της Hyundai Motorsport πιστώνεται μεγάλο μέρος από τη φετινή επιτυχία της ομάδας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...