Ζωντανό το… όνειρο του Capri!

Η αναβίωση του Capri δεν αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός για τον επικεφαλής σχεδιαστή της Ford στην Ευρώπη, Amko Leenarts.

  • -
  • -

Πρόσφατα η Ford επανάφερε στο προσκήνιο το Puma, έστω και στην κατηγορία των SUV κόβοντας τους δεσμούς με την έκδοση που γνωρίζαμε στο παρελθόν. Παράλληλα, στο άμεσο μέλλον αναμένεται η επιστροφή του Bronco, ενώ όπως έχει ανακοινωθεί στο αμάξωμα της Mustang θα παρουσιαστεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της. Αυτό έχει προκαλέσει μία σειρά από φήμες σχετικά με το ποια άλλη θρυλική ονομασία σχεδιάζει να αναβιώσει η Ford.

Ο επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Ford στην Ευρώπη, Amko Leenarts, δεν έκρυψε ότι η ομάδα του θα ήθελε να δει το Capri να επιστρέφει στη γραμμή παραγωγής. «Σχεδιαστικά, ποιος δεν θα ήθελε να δει και πάλι το Capri; Θα μας άρεσε πάρα πολύ! Όμως, θα πρέπει να είναι μία κατασκευή σύμφωνη με τις απαιτήσεις της σημερινής εποχής και όχι κάτι που απλά θα αποτελέσει ένα σχεδιαστικό πρωτότυπο ενός παλιότερου μοντέλου.  Στη Ford έχουμε πληθώρα μοντέλων που έχουν αγγίξει συναισθηματικά τους φίλους της αυτοκίνησης στο παρελθόν.»

Ο Leenarts ανέλαβε επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Ford Ευρώπης πριν από δύο χρόνια. Ο ίδιος έχει συγκεκριμένη τακτική και φιλοσοφία: «Η σχεδιαστική τάση Kinetic αποτελούσε την κατάλληλη κίνηση, την κατάλληλη στιγμή. Σήμερα, είναι λίγο… παλιομοδίτικο να έχουμε ονομασία. Έχουμε πολλά διαφορετικά μοντέλα, που δεν εξαρτώνται από μία συγκεκριμένη σχεδιαστική φιλοσοφία. Η Ford είναι μία παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, με διαφορετικές περιοχές δράσης.»

Η τελευταία φορά που η Ford παρουσίασε κάποιο πρωτότυπο ήταν πριν από οκτώ χρόνια, και συγκεκριμένα το 2011 με το Evos. Ο Leenart αναφέρει ότι στα σχέδια της Ford δεν υπάρχει η σκέψη να παρουσιάσουν κάτι αντίστοιχο. «Προτιμούμε να παρουσιάζουμε ένα χρηστικό μοντέλο. Λειτουργούμε σαν ομάδα γύρω από ένα αυτοκίνητο, χωρίς να μας ενδιαφέρει να παρουσιάσουμε ένα στατικό μοντέλο σε μία έκθεση. Δεν είμαι ένθερμος υποστηρικτής της λογικής των concept cars.»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...