Το πρώτο ηλεκτρικό Volkswagen της οικογένειας ID (vid)

Το ID.3 έχει αυτονομία από 330 km και τιμές που αρχίζουν κάτω από τα 30.000 ευρώ

  • -
  • -

Την άνοιξη θα αρχίσουν οι παραδόσεις στην Ευρώπη του ID.3, του πρώτου μοντέλου της οικογένειας ID. Το ηλεκτρικό hatchback θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Zwickau από τον Νοέμβριο, με την όλη διαδικασία παραγωγής να μην επιβαρύνει το περιβάλλον.

Το καμουφλάζ έφυγε λοιπόν και η αποκάλυψη του ηλεκτρικού αυτοκινήτου έγινε από τη Volkswagen στη Φρανκφούρτη, με το ID.3 να είναι το πρώτο μοντέλο που φέρει το νέο λογότυπο της γερμανικής μάρκας. Το σχεδιαστικό DNA παραπέμπει ξεκάθαρα σε ένα αυτοκίνητο μηδενικών ρύπων. Το αεροδυναμικό σχήμα, τα LED φώτα και το ευρύχωρο εσωτερικό για πέντε επιβάτες το καθιστούν ταυτόχρονα εντυπωσιακό και πρακτικό.

Το ID.3 βασίζεται στην πλατφόρμα MEB (την οποία χρησιμοποιούν όλα τα ηλεκτρικά του γερμανικού ομίλου), με τις μπαταρίες να είναι τοποθετημένες κάτω από το πάτωμα για χαμηλό κέντρο βάρους. Κατά το λανσάρισμά του, το ID.3 θα είναι διαθέσιμο με τρεις εκδόσεις μπαταριών: η βασική με χωρητικότητα 45 kWh προσφέρει αυτονομία 330 km (στον κύκλο WLTP), ενώ θα διατίθεται σε τιμή κάτω των 30.000 ευρώ στη Γερμανία. Η μεσαία έκδοση με μπαταρία 58 kWh έχει αυτονομία έως 420 km, ενώ η κορυφαία των 77 kWh προσφέρει έως 550 km με μία φόρτιση. Μέσω ταχυφορτιστή 100 kW, το ID.3 θα μπορεί να «κερδίζει» 290 km κίνησης σε μόλις 30 λεπτά.

Οι προπαραγγελίες άρχισαν τον περασμένο Μάιο με την περιορισμένης παραγωγής 1st Edition, με αποκλειστικές λεπτομέρειες, επιπλέον εξοπλισμό και μπαταρία 58 kWh που δίνει ενέργεια στον ηλεκτροκινητήρα των 204 ίππων. Η τιμή του ID.3 1st είναι κάτω από 40.000 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...