Ford Puma ST: Εξελίσσεται στο Ring

Στην πράσινη κόλαση του Νurburgring η Ford δοκιμάζει την κορυφαία έκδοση του Puma με τον κωδικό ST, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2020

  • -
  • -

Η τάση για Crossover υψηλών επιδόσεων βρίσκει όλο και περισσότερους θαυμαστές, με την Ford να εξελίσσει την έκδοση με τον κωδικό ST στο αμάξωμα του νέου Puma. Το νέο μοντέλο της Ford που αναμένεται στη χώρα μας το Φεβρουάριο, εθεάθη στην πίστα του Νurburgring στο πλαίσιο δοκιμών εξέλιξης για την κορυφαία του έκδοση. Το Puma ST αναμένεται να αποτελέσει το αντίπαλο δέος για το Hyundai Kona N, το οποίο η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία έχει γνωστοποιήσει ότι θα παρουσιάσει μέσα στην επόμενη χρονιά.

Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε το νέο Puma ST καμουφλαρισμένο στην «Πράσινη Κόλαση», με συγκεκριμένα στοιχεία του αμαξώματος να ξεχωρίζουν. Ο εμπρός και πίσω προφυλακτήρας θα είναι διαφοροποιημένοι, ενώ τη μυώδη εικόνα θα τονίσουν τα πιο επιθετικά μαρσπιέ και οι μεγαλύτεροι τροχοί με το χαμηλό προφίλ. Η διπλή απόληξη της εξάτμισης και η αεροτομή στην πέμπτη πόρτα είναι τα στοιχεία που συμπληρώνουν το διαφοροποιημένο αμάξωμα του Puma ST.

Λεπτομέρειες για την κινητήρια μονάδα, αλλά και τις επιλογές αναφορικά με το σύστημα μετάδοσης και την ανάρτηση δεν έχουν γνωστοποιηθεί, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δανειστεί σημαντικά στοιχεία από το Fiesta ST. Κάτι που σημαίνει ότι λογικά θα εφοδιάζεται με το υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο σύνολο των 1.500 κ.εκ. απόδοσης 200 ίππων. Ακόμα αναμένεται να εφοδιάζεται με μπλοκέ διαφορικό, διαφορετικά προγράμματα οδήγησης και launch control! 

Η Ford Performance εξακολουθεί να επενδύει σε κατασκευές που απευθύνονται σε ανήσυχους οδηγούς. Βέβαια, όπως έχουν αφήσει να εννοηθεί οι άνθρωποι της Ford δεν σκοπεύουν να παρουσιάσουν σε όλα τα μοντέλα της εταιρίας μία έκδοση ST. Παράλληλα, ήδη έχει ξεκίνησει η σχεδίαση του νέου Ford Focus RS, το οποίο και αναμένεται να παρουσιαστεί το 2022. Μάλιστα, για την κορυφαία έκδοση του Focus, γίνονται σκέψεις για χρήση υβριδικής τεχνολογίας!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...