Ακύρωση από το ΣτΕ του διαγωνισμού για τα ηλεκτρονικά διόδια

Ο Υπουργός Υποδομών προανήγγειλε νέο διαγωνισμό εντός εξαμήνου

  • -
  • -

Στην ακύρωση του διαγωνισμού της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τα ηλεκτρονικά διόδια με αναλογική χρέωση στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, προχώρησε – σύμφωνα με πληροφορίες – το Συμβούλιο της Επικρατείας μετά από προσφυγή της μειοδότριας εταιρείας. Μιλώντας στους δημοσιογράφους,  ο Υπουργός Κώστας Καραμανλής, ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε νέα διαγωνισμό μέσα σε διάστημα 6 μηνών.

Προσωρινός ανάδοχος του έργου είχε αναδείχθηκε το σχήμα «Άκτωρ – Intrakat – Ιntrasoft Inl- Autostrade Tech», με την τελευταία εταιρεία να είναι ιταλική. Το άλλο σχήμα αποτελούσαν ο «Μυτιληναίος» και η Nusz από την Ουγγαρία. Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι το σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων δεν θα λειτουργήσει πριν το 2022.

Ο κ. Καραμανλής υποστήριξε επίσης ότι σε συνεργασία με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη βρήκαν λύση για την διασυνδεσιμότητα όλων των διοδίων ώστε να χρησιμοποιείται το ίδιο e-pass σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής Οδού.

Για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού,  ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είπε ότι θα πρέπει να αποφασιστεί πρώτα τι θα γίνει με το λιμάνι του Λαυρίου, ώστε να διαπιστωβεί αν είναι βιώσιμο το έργο των επεκτάσεων προς Λαύριο και Ραφήνα. Ο κ. Καραμανλής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Αττική Οδός να ζητήσει αύξηση των διοδίων από την 1η Ιανουαρίου 2020, τόνισε όμως θα κάνει τα πάντα για να τις μπλοκάρει.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...