Η Honda τρέχει τον εξηλεκτρισμό της

Το όραμα «Electric Vision» έρχεται πιο κοντά με στόχο την πραγματοποίησή του το 2022

  • -
  • -

Η Honda είχε θέσει ως στόχο τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της στην Ευρώπη μέχρι το 2025. Σήμερα, ανακοίνωσε ότι φέρνει τον στόχο αυτό πιο κοντά, στο 2022, χρονιά που όλα της μοντέλα ευρείας παραγωγής θα εφοδιάζονται με ηλεκτρικά συστήματα κίνησης.

Η συγκεκριμένη στρατηγική τρέχει με τον διακριτικό τίτλο «e:Technology» και περιλαμβάνει όλα τα ηλεκτροκίνητα προϊόντα, αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και power products. Χαρακτηριστικά, τα επόμενα τρία χρόνια θα παρουσιαστούν έξι ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, με το νέο Jazz να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου που έχει η Honda όσον αφορά τις εκπομπές ρύπων στην Ευρώπη.

Το Jazz θα είναι το πρώτο όχημα που θα φέρει την ονομασία “e:HEV”, η οποία αντιπροσωπεύει το “Hybrid Electric Vehicle”. Η προηγμένη υβριδική τεχνολογία δύο ηλεκτροκινητήρων του νέου Jazz hatchback έχει ήδη τύχει ευρείας αποδοχής σε όλη την Ευρώπη για τα υψηλά επίπεδα απόδοσης και πολιτισμένης λειτουργίας που προσέφερε στο 2019 CR-V Hybrid.

Αντίθετα με τα παραδοσιακά υβριδικά συστήματα, όπου ο ηλεκτροκινητήρας υποβοηθά τον κινητήρα καύσης, στο Jazz e:HEV ο κινητήρας καύσης παράγει ηλεκτρισμό που βοηθά τον ηλεκτροκινητήρα.

Πέρα των ανακοινώσεων για τη γκάμα των μοντέλων της, η Honda αποκάλυψε επίσης το επόμενο βήμα στον τομέα διαχείρισης ενέργειας για την Ευρώπη, εξαγγέλλοντας συνεργασία με την Vattenfall, κορυφαίο προμηθευτή ενέργειας στην Ευρώπη.

Αυτή η συνεργασία θα επιτρέψει στη Honda να προσφέρει την πρώτη ευέλικτη σύμβαση προμήθειας ενέργειας ειδικά προσαρμοσμένη για ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στην Ευρώπη. Η συνεργασία σηματοδοτεί ένα καθοριστικό ορόσημο για τη Honda στην ανάπτυξη λύσεων διαχείρισης ενέργειας που αντιπροσωπεύει έναν σημαντικό πυλώνα της στρατηγικής ‘Electric Vision’ για την Ευρώπη.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...