Θωρακισμένες Mercedes: Από το 1928 μέχρι σήμερα

Η… παθητική ασφάλεια σε άλλο επίπεδο

  • -
  • -

Η πρώτη Mercedes-Benz που δέχτηκε θωράκιση από το εργοστάσιο ήταν η Nurburg 460 (W 08) του 1928. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο καθώς και δύο θωρακισμένες Model 770 "Grand Mercedes" Pullman Saloons παραγγέλθηκαν από τον Ιάπωνα Αυτοκράτορα το 1930.

Σήμερα, 90 χρόνια αργότερα, η γκάμα Mercedes-Benz Guard προσφέρει στους επιβάτες προστασία έως το επίπεδο VR10. Πέρα από την κατασκευή οχημάτων κατά παραγγελία, προσφέρει θωρακισμένα οχήματα για υποδοχές ηγετών, συνόδους κορυφής και άλλες σημαντικές εκδηλώσεις.

Το σημαντικό είναι ότι η θωράκιση δεν τοποθετείται εκ των υστέρων, αλλά ενσωματώνεται στο αμάξωμα κατά τη διάρκεια παραγωγής του οχήματος. Στην τιμή του θωρακισμένου αυτοκινήτου περιλαμβάνονται σεμινάρια οδήγησης αλλά και χειρισμού του ειδικού εξοπλισμού στους σοφέρ.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ... ΜΗ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ MERCEDES-BENZ CLA

Επεμβάσεις έχουν γίνει και στους κινητήρες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το επιπλέον βάρος. Π.χ., η μέγιστη ισχύς (530 ίπποι) και ροπή (830 Nm) του V12 είναι διαθέσιμες από μόλις τις 1.900 rpm.

Το υψηλότερο επίπεδο προστασίας (VR10) για πολιτικό όχημα απολαμβάνει η Mercedes-Maybach S 650 Guard, ενώ προστασία VR9 παρέχεται στις Mercedes-Maybach S 650 Pullman Guard και Mercedes-Benz S 600 Guard.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...