Υπουργός Οικονομικών: Οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας θα έχουν ως στόχο την ανανέωση του στόλου αυτοκινήτων

Σε φάση αξιολόγησης του ισχύοντος συστήματος είναι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης

  • -
  • -

Ως «εργαλείο» για να ανανεωθεί ο γηρασμένος στόλος ΙΧ που κυκλοφορεί στη χώρα μας θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα καθορισμού των τελών κυκλοφορίας. Αυτό ανέφερε σε συνέντευξή του στο Έθνος ο Υπουργός Οικονομικών. Υπενθυμίζεται ότι τα τέλη κυκλοφορίας του 2020 αναμένεται να είναι ίδια με τα τωρινά και οι οποιεσδήποτε αλλαγές θα ισχύσουν από το 2021.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι το σύστημα των τελών κυκλοφορίας χρήζει βελτιώσεων, όμως κάθε αλλαγή θα πρέπει να κινείται προς τη δικαιότερη κατανομή της επιβάρυνσης στους κατόχους αυτοκινήτων αλλά και της ανανέωσης του παλαιού στόλου.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σταϊκούρα στο «Έθνος της Κυριακής»:

Το σύστηµα των τελών κυκλοφορίας χρήζει βελτιώσεων. Πρέπει να ενσωµατωθούν οι απαιτήσεις της νέας ευρωπαϊκής νοµοθεσίας αναφορικά µε τους εκποµπές ρύπων, ενώ πρέπει να γίνει και δικαιότερο για τους κατόχους αυτοκινήτων, λαµβάνοντας υπόψη διάφορα κριτήρια. Κάθε αλλαγή θα κινείται προς την κατεύθυνση δικαιότερης κατανοµής της επιβάρυνσης στους κατόχους αυτοκινήτων αλλά και του στόχου ανανέωσης του παλαιού στόλου αυτοκινήτων που κυκλοφορεί στη χώρα µας. Επιδιώκουµε οι αποφάσεις µας να είναι αποτέλεσµα σωστής αξιολόγησης της υφιστάµενης κατάστασης αλλά και ορθής εκτίµησης των επιπτώσεων των όποιων αλλαγών. Ως εκ τούτου, όταν είµαστε έτοιµοι θα προχωρήσουµε στις αποφάσεις µας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ

[Πηγή: Έθνος της Κυριακής]

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...