Το Renault Clio RS παραδίδει σκυτάλη στο ZOE RS;

Αμιγώς ηλεκτρικό το επόμενο μικρό hot hatch της Renault

  • -
  • -

Την πρώτη ένδειξη για τις προσθέσεις της Renault την είδαμε το 2017, στην έκθεση της Γενεύης. Τότε ο Stephane Janin, Concept Cars Design Director της γαλλικής φίρμας, είχε πει στο gocar.gr ότι το πρωτότυπο ZOE E-Sport ήταν μια άσκηση που σκοπό είχε να δείξει στον κόσμο πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι σε θέση να προσφέρουν οδηγική απόλαυση. Και να που τώρα έρχεται το αγγλικό Auto Express, επικαλούμενο πηγές μέσα από την εταιρεία, και λέει πως δεν θα δούμε αντικαταστάτη του Clio RS και πως το πιθανότερο είναι ότι το μικρό hot hatch θα διαδεχθεί μια σπορ έκδοση του ηλεκτρικού ZOE.

Στην ερώτηση γιατί δεν πρόκειται να εξελιχθεί ένα νέο Clio RS, ο Ali Kasai, Αντιπρόεδρος της Renault με αρμοδιότητα στον προϊοντικό προγραμματισμό απάντησε πως για να μειωθούν οι εκπομπές CO2 χρειάζεται εξέλιξη τεχνολογίας που ανεβάζει το κόστος, αυξάνοντας σημαντικά την τελική τιμή αγοράς. Συνεπώς, ένα Clio RS είναι απλά ασύμφορο για τη μάρκα.

Σύμφωνα με τη Renault το ZOE E-Sport είχε δύο ηλεκτρικούς κινητήρες με απόδοση 460 ίππους και 640 Nm ροπής και έκανε το 0-100 km/h σε 3,2 sec, ταχύτερα και από μια ηλεκτρική Formula E! Οι μπαταρίες 41 kWh έδιναν αυτονομία 400 χιλιομέτρων, ενώ για την κατασκευή του μικρού hatchback είχαν χρησιμοποιηθεί ανθρακονήματα έτσι ώστε το βάρος να συγκρατηθεί στα 1.400 κιλά, συμπεριλαμβανομένου του πακέτου των μπαταριών που ζύγιζε 450 κιλά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...