6 στα 10 νέα αυτοκίνητα στην Ευρώπη είναι βενζίνης

Ποιο είναι το ποσοστό των diesel και ποιο των ηλεκτρικών

  • -
  • -

Η τάση μεταστροφής από τα πετρελαιοκίνητα στα βενζινοκίνητα επιβατικά οχήματα συνεχίζεται στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μεταστροφή που προκαλεί πονοκέφαλο στις αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς ο μέσος όρος εκπομπών CO2 ανεβαίνει και βρίσκονται ενώπιον προστίμων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), το δεύτερο τρίμηνο του 2019 το μείγμα ταξινομήσεων έφερε τα οχήματα βενζίνης κοντά στο 60% (59,5%). Τα αυτοκίνητα diesel υποχώρησαν κι άλλο, με το μερίδιό τους να πέφτει στο 31,3%.

Το μερίδιο των απλών υβριδικών (αυτά που δεν μπαίνουν στην πρίζα) ανήλθε στο 5,1% (από 3,6% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018) και των ηλεκτρικών (100% ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών) στο 2,4% (από 1,7% το προηγούμενο έτος). Αντίθετα σταθερά στο 1,7% παρέμεινε το μερίδιο των αυτοκινήτων φυσικού αερίου (CNG) και υδρογόνου (LPG).

Η μεγαλύτερη άνοδος στις πωλήσεις αυτοκινήτων βενζίνης σημειώθηκε στην Ιταλία, με αύξηση 27,4%. Στον αντίποδα, η Γερμανία είδε τις ταξινομήσεις αυτοκινήτων diesel να ανεβαίνουν κατά 3,5%.

Όσον αφορά τα αυτοκίνητα που φορτίζουν τις μπαταρίες τους στην πρίζα, οι πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών (BEV) σχεδόν διπλασιάστηκαν (+97,7%), ενώ των plug-in υβριδικών υποχώρησαν (-13,6%).

Η Γερμανία κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση στις πωλήσεις ηλεκτρικών-υβριδικών-CNG-LPG (+60,7%), ακολουθούμενη από τις Ισπανία (+35,8%) και Γαλλία (+20%).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...