Ο οδικός χάρτης της Audi προς την ηλεκτροκίνηση

Το 2025 το 40% των πωλήσεων της μάρκας θα αφορά ηλεκτρικά μοντέλα

  • -
  • -

Με την έναρξη παραγωγής του e-tron στις Βρυξέλλες, η Audi εισήλθε στην ηλεκτρική εποχή. Η μάρκα με έδρα το Ingolstadt δεν σταματά εκεί, καθώς έχει καταστρώσει ένα ολοκληρωμένη στρατηγικό σχέδιο ώστε να καταστεί πλήρως ανθρακικά ουδέτερη έως το 2050.

Τα βασικά σημεία του οδικού χάρτη της Audi προς την ηλεκτρική κινητικότητα:

Έως το 2025 το «αποτύπωμα CO2» του στόλου οχημάτων της Audi κατά τη διάρκεια όλου του κύκλου ζωής του θα μειωθεί κατά 30% σε σχέση με το 2015.

Το ίδιο έτος όλα τα εργοστάσιά της θα είναι ανθρακικά ουδέτερα, ενώ όλη η Audi θα είναι CO2 neuteral έως το 2050.

Έως το 2025 θα έχει βγάλει στην αγορά πάνω από 30 ηλεκτρικά μοντέλα, τα οποία θα αντιστοιχούν στο 40% των ετήσιων πωλήσεών της.

Δύο θα είναι οι πλατφόρμες για τα EV μοντέλα της: η PPE (Premium Platform Electric) σε συνεργασία με την Porsche για τα μεγάλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και η ΜΕΒ (σε συνεργασία με την Volkswagen για τα μικρότερα).

Οι μπαταρίες θα επαναχρησιμοποιούνται. Ακόμη και όταν μετά από χρόνια χάσουν τμήμα της ενεργειακής τους απόδοσης, θα χρησιμεύουν ως σταθερά σημεία αποθήκευσης ενέργειας.

Παροχή ανεπτυγμένου δικτύου φόρτισης για τους κατόχους των ηλεκτρικών της μοντέλων. Η υπηρεσία Audi e-tron Charging παρέχει πρόσβαση στο 80% όλων των σημείων φόρτισης στην Ευρώπη, σε πάνω από 110.000 σημεία σε 20 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μία κάρτα της Audi είναι ό,τι χρειάζεται ο οδηγός για να αρχίσει τη διαδικασία φόρτισης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...