Η Porsche σηκώνει το γάντι: Απαντά στο Tesla Model S με την Taycan Turbo S;

«Χρυσόμαλλο δέρας» της... εκστρατείας των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών συνιστά το ρεκόρ στην «Πράσινη Κόλαση»

  • -
  • -

Περιπαιχτική ήταν η στάση που υιοθέτησε ο Elon Musk λίγες μέρες μετά την παρουσίαση της αμιγώς ηλεκτρικής Taycan Turbo από την Porsche.

Μάλιστα, δεν περιορίστηκε στα ειρωνικά σχόλια για την ονομασία του μοντέλου, αλλά εξήγγειλε και μια απόπειρα κατάρριψης του ρεκόρ του μοντέλου στο Nurburgring, επιστρατεύοντας τo Tesla Model S.

Όπως σας ενημέρωσε το GOCAR, το εγχείρημα του αμιγώς ηλεκτρικού της Tesla φέρεται ν’ απέδωσε καρπούς. Αυτό διότι, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές και ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, το Model S ολοκλήρωσε την «Πράσινη Κόλαση» σε 7 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα, ήτοι 19’’ λιγότερα από την Taycan Turbo.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ PORSCHE TAYCAN ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΔΩ


Η Porsche ναι μεν ενημερώθηκε για το διαφαινόμενο ρεκόρ της αμερικανικής μάρκας, επέλεξε, ωστόσο, να τηρήσει… σιγή ιχθύος. Λίγες ώρες πριν, ωστόσο,  αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της μέσω συνέντευξης του Product Manager της μάρκας, Lukas Kramer, ο οποίος μίλησε στο Cars Guide.

Όπως ανέφερε, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο επιστράτευσης της ισχυρότερης Porsche Taycan Turbo S. Το εν λόγω μοντέλο ναι μεν σταβλίζει τους ίδιους ίππους με την απλή έκδοση (625 άλογα), μπορεί, ωστόσο, να εκτοξεύσει την ισχύ του στα 761 άλογα και τα 1.049 Nm ροπής, μέσω της λειτουργίας Overboost και της ενεργοποίησης του Launch Control.

Εν προκειμένω, οι ανωτέρω επιδόσεις ίσως κρίνονται υπεραρκετές για τη γεφύρωση του χάσματος με το Model S, και την επαναφορά της Porsche στην κορυφή της κατηγορίας των ταχύτερων αμιγώς ηλεκτρικών σπορ αυτοκινήτων παραγωγής.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...