Alfa Romeo: Ξεχωριστά μοντέλα «συναντούν» τον θρυλικό συνθέτη Ennio Morricone

Στο πλαίσιο εκδήλωσης προς τιμήν του Ιταλού συνθέτη, στη Λάρισα

  • -
  • -

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση προς τιμήν του διάσημου Ιταλού συνθέτη Ennio Morricone θα συμμετάσχει η Alfa Romeo, το διήμερο 4-5 Οκτωβρίου στην υπόγεια Ρωμαϊκή Δεξαμενή του Διοκλητιανού στη Λάρισα, συνοδευόμενη από μια σειρά μοντέλων.

 Ο 90χρονος συνθέτης, ενορχηστρωτής, μαέστρος και πρώην τρομπετίστας έχει γράψει μουσική για περισσότερες από 500 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, ενώ είναι ιδιαίτερα γνωστός και για τη μουσική επένδυση μερικών από τα δημοφιλέστερα γουέστερν στην ιστορία του κινηματογράφου.

Η Alfa Romeo θα δώσει δυναμικό «παρών» στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος, ορμώμενη από τη συμμετοχή των μοντέλων της σε μια πληθώρα εμβληματικών ταινιών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Spider “Duetto” που έλαμψε στην ταινία «ταινία «Ο Πρωτάρης» του 1967 και η 6C, την οποία γνωρίσαμε στην ταινία  «Ο Νονός» του 1972.

Η υπόγεια Ρωμαϊκή Δεξαμενή του Διοκλητιανού στη Λάρισα θα φιλοξενήσει την προβολή της θρυλικής ταινίας «Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος» του 1966 που χαρακτηρίστηκε από την αριστουργηματική μουσική του Morricone.

Σκηνοθετήθηκε από τον Sergio Leone, με τον οποίο ήταν συμμαθητής ο Morricone, με πρωταγωνιστές στους αντίστοιχους ρόλους τους Clint Eastwood, Lee Van Cleef και Eli Wallach. Η ταινία συγκαταλέγεται στις 10 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών και προβάλλεται για πρώτη φορά παγκοσμίως σε χώρο αρχαιολογικού μνημείου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...