Η εντυπωσιακή επιτάχυνση της Porsche Taycan Turbo S από τα 0 στα 260 km/h (vid)

Πόσα δευτερόλεπτα θέλει το αμιγώς ηλεκτρικό supercar προκειμένου να “πιάσει” την τελική του ταχύτητα;

  • -
  • -

Οι λάτρεις της συμβατικής τεχνολογίας συνηθίζουν ν’ αποδοκιμάζουν τα αυτοκίνητα που «φορούν» ηλεκτροκινητήρες, υποστηρίζοντας πως στερούνται οδηγικής απόλαυσης.

Παρ’ όλα αυτά, το ανωτέρω αφήγημα δεν είναι απολύτως ορθό, μιας και είναι αρκετές οι περιπτώσεις ηλεκτροκίνητων που επιτρέπουν στον οδηγό να… πιάσει «μεγάλα νούμερα».

Ένα εξ αυτών και η νέα Porsche Taycan Turbo S που μπορεί να αγγίξει τα 260 km/h. Εκτός, όμως, από τη μη ευκαταφρόνητη τελική της ταχύτητα, παράσημο συνιστά και η εξαιρετική της επιτάχυνση , όπως αποδεικνύεται από ένα τεστ που διενήργησε το περιοδικό “Motorsport Magazine”.

TAYCAN: ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ, ΤΕΤΡΑΘΥΡΟ, SUPERCAR ΤΗΣ PORSCHE

Οι άνθρωποι του Μέσου, θέλησαν να εξετάσουν τον χρόνο ολοκλήρωσης της διαδικασίας 0-260 km/h, και για το σκοπό αυτό ενεργοποίησαν το προφίλ “Sport Plus”, καθώς και το σύστημα launch control. Τα αποτελέσματα κρίνονται ιδιαίτερα εντυπωσιακά μιας και δεν απαιτήθηκαν περισσότερα από 17 δευτερόλεπτα.

Η Porsche δεν έχει δώσει στο φως της δημοσιότητας επίσημα στοιχεία για τη διαδικασία 0-260 km/h, επισημαίνει, ωστόσο, πως η επιτάχυνση στα 100 km/h από στάση απαιτεί 2,8 δευτερόλεπτα, ενώ το 0-200 km/h «έρχεται» σε 9,8 δευτερόλεπτα.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...