Κάνε μία στάση για καφέ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ, τόσο οι Έλληνες όσο και η Mercedes-Benz έχουν έναν παραπάνω λόγο να γιορτάζουν

  • -
  • -

Μια καλή αφορμή για εορτασμούς έχουν οι λάτρεις του καφέ ανά την υφήλιο, μιας και σήμερα, 1η Οκτωβρίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ.

Ισχυρούς δεσμούς με το πολύτιμο φυτό που μας χαρίζει το αγαπημένο ρόφημα έχουμε και οι Έλληνες, καθώς, σύμφωνα με την υπηρεσία “Market-Inspector”, η χώρα μας φιγουράρει στην κορυφή της λίστας των χωρών της Δυτικής Ευρώπης, σημειώνοντας τους ταχύτερους ρυθμούς οικοδόμησης «κουλτούρας καφέ».

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα καταγράφονται 34,3 σημεία πώλησης καφέ ανά 10.000 κατοίκους (2η θέση στη Δυτική Ευρώπη), ενώ κατά μέσο όρο για την αγορά του ροφήματος ξοδεύουμε 86,58 ευρώ ετησίως.

Ο καφές έχει διεισδύσει… για τα καλά στην κουλτούρα του Έλληνα, κάτι που αποδεικνύεται και από την αδιάκοπη αύξηση των πωλήσεων, με αποκορύφωμα το 2019, όπου σημειώθηκε αύξηση 5,3 ποσοστιαίων μονάδων. “Διαφήμιση” για τη σχέση-λατρείας μας με τον καφέ, συνιστούν και οι επιδόσεις των Ελλήνων “baristas”, οι οποίοι διαπρέπουν στον θεσμό “World Barista Championship”.

H Mercedes-Benz σέρνει το χορό 

Πέρα από τους κατοίκους της χώρας μας, σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται και η Mercedes-Benz, η οποία μας προτείνει να «κάνουμε μία στάση για καφέ».

Ειδικότερα, εδώ και μία δεκαετία η γερμανική μάρκα έχει εντοπίσει την τονωτική επίδραση του ροφήματος, και ως εκ τούτου ήταν η πρώτη που ενσωμάτωσε στα μοντέλα της το σύστημα ανίχνευσης κούρασης “Attention Assist”.

Τι μεσολαβεί, όμως, από τη σταδιακή… εξουθένωσή μας, έως την προτροπή της Mercedes-Benz για ένα αναζωογονητικό διάλειμμα; Μια σειρά αισθητήρων ανιχνεύει την κόπωση –κυρίως βάσει της συμπεριφοράς του οδηγού στο τιμόνι- και στη συνέχεια διενεργείται η ενημέρωση του τελευταίου μέσω μιας ένδειξης σε σχήμα κούπας καφέ στον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Δεδομένης της ευεργετικής λειτουργίας του εν λόγω συστήματος, μόνο λίγες δεν είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίας που έχουν ακολουθήσει το παράδειγμα της Mercedes-Benz προτρέποντας και αυτές με τη σειρά τους τους οδηγούς να κάνουν ένα.... διαλειμματάκι για καφέ.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...