Το εξωφρενικό ρεκόρ της Koenigsegg Regera: 0-400-0 km/h σε 31,49’’ (vid)

Την ίδια ώρα που ο ιδρυτής της μάρκας “αποδοκιμάζει” την κατάσταση της πίστας

  • -
  • -

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ όσον αφορά τη διαδικασία επιτάχυνσης και επιβράδυνσης 0-400-0 km/h πέτυχε η Koenigsegg Regera, καθώς, όπως ανακοίνωσε η μάρκα, το μοντέλο χρειάστηκε μόλις 31,49 δευτερόλεπτα για να την ολοκληρώσει.

Το εγχείρημα εκτυλίχθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της περιοχής Rada, στη Σουηδία, την περασμένη Δευτέρα (23/9), με τον άνθρωπο που πιστώνεται τα εύσημα να είναι ο Sonny Persson, ο οποίος εργάζεται ως οδηγός για λογαριασμό της μάρκας.

Αναλυτικότερα, το σουηδικό hypercar επιτάχυνε στα 400 km/h από στάση σε 22,87 δευτερόλεπτα, ενώ για τη διαδικασία 400-0 km/h δεν χρειάστηκε περισσότερα από 8,62 δευτερόλεπτα.

«Τα νούμερα αντικατοπτρίζουν τη σπουδαιότητα της Regera. Παρ’ όλα αυτά, σε μία καλύτερη πίστα μπορούμε να βελτιώσουμε περαιτέρω τους χρόνους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας, Christian von Koenigsegg, κάνοντας σαφείς υπαινιγμούς στις πολλές λακκούβες που απέτρεψαν τον Person από ταχύτερους χρόνους.

Η Regera ενσωματώνει ένα κινητήριο σύνολο - ονόματι Koenigsegg Direct Drive - το οποίο αποτελεί ιδία ευρεσιτεχνία και απαρτίζεται από ένα υπετροφοδοτούμενο V8 θερμικό μοτέρ, τρεις ηλεκτροκινητήρες και μια μπαταρία τελευταίας τεχνολογίας. Η ανωτέρω επαναστατική τεχνολογία «αποκηρύσσει» το συμβατό κιβώτιο ταχυτήτων, καθιστώντας το hypercar ελαφρύτερο, πιο αποδοτικό και πιο διασκεδαστικό στην οδήγηση.

Ακόμη, η μονάδα που κατέρριψε το ρεκόρ συνιστά το μοντέλο που περνά τη γραμμή παραγωγής, ενώ οι μοναδικές υποβληθείσες τροποποιήσεις αφορούν έναν κυλιόμενο κλωβό καθώς και μια ζώνη ασφαλείας τεσσάρων σημείων –αμφότερα για την προστασία του οδηγού.

Σημειωτέον πως το μοντέλο που κατείχε το προηγούμενο ρεκόρ ήταν η Agera RS με χρόνο 36,44 δευτερόλεπτα, ενώ στιγμές δόξας είχε ζήσει και ο Pablo Montoya, όταν είχε ολοκληρώσει τη διαδικασία 0-400-0 σε 41,96 δευτερόλεπτα, στο τιμόνι μιας Bugatti Chiron.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...