Με τον προσομοιωτή των 10,1 εκ. δολαρίων νομίζεις πως οδηγείς! (video)

Αποκτήθηκε πρόσφατα από τον όμιλο FCA και αξιοποιείται για την εξέλιξη συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης

  • -
  • -

Τη δυνατότητα προσομοίωσης της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου σε πραγματικό χρόνο προσφέρει ένας προηγμένος τεχνολογικά προσομοιωτής ο οποίος βρίσκεται “στα χέρια” της FCA.

Ειδικότερα, το υπερσύγχρονο σύστημα τιμάται προς 10,1 εκατομμύρια δολάρια (9,2 εκ. ευρώ) και θα βρίσκεται σε ένα νεοσύστατο εργαστήριο, στο κέντρο έρευνας και εξέλιξης της Fiat Chrysler Automobiles, στον Καναδά.

Τα περισσότερα αντίστοιχα συστήματα διαθέτουν μόνο 6 άξονες κίνησης, ενώ το σύστημα της FCA εκμεταλλεύεται 9, δίνοντας μια αίσθηση που πλησιάζει στην αληθινή οδήγηση. Επιπροσθέτως, η όλη κατασκευή βάρους 4,5 τόνων στηρίζεται πάνω σε ένα στρώμα αέρα, όπως συμβαίνει με τα Hovercrafts, επιτρέποντας την εξαιρετικά ομαλή και αθόρυβη κίνηση του συστήματος στο χώρο.

Όπως αναφέρει ο Επικεφαλής του μηχανολογικού τμήματος της FCA, Rob Wichman, «ο νέος προσομοιωτής μας δίνει τη δυνατότητα στο εικονικό περιβάλλον να δοκιμάσουμε με εξαιρετική ακρίβεια και ασφάλεια μια σειρά συστημάτων, αλλά και την αλληλεπίδραση του οδηγού με το όχημα». Στα συστήματα αυτά συγκαταλέγονται τα ABS, ESP, καθώς και προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (ADAS).

Σημειώνεται, τέλος, πως το καινοτόμο σύστημα μπορεί να προσομοιώσει οποιοδήποτε όχημα, οδόστρωμα και περιβάλλον, ενώ παρέχει στοιχεία σε πραγματικό χρόνο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...