Το νέο σύστημα φωνητικών εντολών της Skoda καταλαβαίνει 6 γλώσσες (vid)

Η προσωπική βοηθός ονομάζεται "Laura" και εξοπλίζει τα Scala και Kamiq

  • -
  • -

Με το προηγμένο σύστημα φωνητικών εντολών “εξοπλίζει” η Skoda το compact SUV της, Kamiq, καθώς και το Scala. Η νέα τεχνολογία, φέρει την ονομασία “Laura” και αφορά τα μοντέλα που ενσωματώνουν το κορυφαίο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας “Amundsen”.

Για την ενεργοποίηση του συστήματος των φωνητικών δεν απαιτείται το πάτημα κάποιου κουμπιού, καθώς αρκεί η αναφώνηση της φράσης “Okay, Laura”. Επιπλέον, η Laura “καταλαβαίνει” τη φυσική ομιλία, και ως εκ τούτου οι χρήστες δεν χρειάζεται να περιορίζονται σε προκαθορισμένες εντολές/φράσεις.

Επιπροσθέτως, η… Laura διακρίνεται για τη «γλωσσομάθειά» της μια και είναι συμβατή με έξι (6) γλώσσες οι οποίες είναι οι εξής: Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά και Τσεχικά –εφόσον απαιτείται, το σύστημα ανταποκρίνεται και σε διαφορετικες διαλέκτους.

Στις λειτουργίες συμπεριλαμβάνεται η υπαγόρευση ενός μηνύματος SMS και η εύρεση ενός αγαπημένου τραγουδιού. Ακόμη, χάρη στην eSIM, η οποία διατίθεται ως στάνταρ, τόσο το Kamiq όσο και το Scala είναι πάντα συνδεδεμένα στο internet, γεγονός που επιτρέπει στη “Laura” να συνδυάζει τα δεδομένα που αντλούνται σε πραγματικό χρόνο με κάποια οnline. Με αυτό τον τρόπο, το σύστημα μπορεί και ανταποκρίνεται εγκαίρως σε οποιοδήποτε συνθήκη.

Στα πλεονεκτήματα του συστήματος συγκαταλέγεται η δυνατότητα παύσης του «διαλόγου» με τη Laura, ανά πάσα στιγμή, και η υπαγόρευση μιας νέας εντολής. Ακόμη, κατά τη διάρκεια μιας «συζήτησης» η ένταση του ήχου του ραδιοφώνου ή του media player μειώνεται αυτόματα, επιτρέποντας την απρόσκοπτη επικοινωνία μεταξύ χρήστη και συστήματος.

Τα Scala και Kamiq, τέλος, δεν είναι τα μοναδικά μοντέλα που θα επωφελούνται από το προηγμένο σύστημα φωνητικών εντολών, με τη Skoda να προλειαίνει το έδαφος για την είσοδο της Laura και σε άλλα αυτοκίνητα που φέρουν την υπογραφή της.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...