Aston Martin DBX: Με 550 ίππους και 290 km/h τελική! (video)

Στόχος της βρετανικής μάρκας είναι το λανσάρισμα του πιο συναρπαστικού SUV της αγοράς

  • -
  • -

Στη λίστα με τους κατασκευαστές πολυτελών αυτοκινήτων που διατηρούν στην γκάμα τους τουλάχιστον ένα SUV θα προστεθεί η Aston Martin μέσω του προσεχούς λανσαρίσματος της “DBX”.

Το επερχόμενο μοντέλο υποβάλλεται σε αδιάκοπες και ενδελεχείς δοκιμές, μιας και στόχος της αγγλικής φίρμας είναι η ανάπτυξη ενός ευρύχωρου και υπερυψωμένου μοντέλου το οποίο, ωστόσο, δεν θα αλλοιώνει το σπορ DNA της.

Τα εξονυχιστικά “τεστ” διενεργούνται σε κάθε γωνιά του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων των δύο βασικών μηχανολογικών κέντρων της φίρμας, στο Silverstone του Ην. Βασιλείου και στο Nurburgring της Γερμανίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ASTON MARTIN DBX ΣΤΟ NURBURGRING




Ειδικά στην «Πράσινη Κόλαση», η DBX παρουσίασε σπορ συμπεριφορά παρόμοια με τη Vantage, ενώ οι επιδόσεις της στο φρενάρισμα ήταν καλύτερες από το μοντέλο DBS Superleggera.

Το πρώτο SUV της Aston Martin θα «φορά» έναν V8 twin-turbo των 4,0 λίτρων, ο οποίος είναι συντονισμένος με τέτοιον τρόπο ώστε να χαρίζει την οδηγική απόλαυση ενός σύγχρονου GT. Η ισχύς θα αντιστοιχεί σε 550 ίππους και 700 Nm ροπής, ενώ η τελική θα αγγίζει τα 290 km/h.

«Έχουμε επικεντρωθεί στο καλιμπράρισμα και τον συντονισμό του τετράλιτρου διπλού turbo V8, ώστε να συνδυάζει τη φινέτσα με όσα επιζητούμε για τις καθημερινές μας μετακινήσεις», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Επικεφαλής του τμήματος της Μηχανολογίας της Aston Martin, Matt Becker.

Όπως αναφέρεται, τέλος, από τη γερμανική μάρκα, στόχος της είναι να λανσάρει το πιο συναρπαστικό SUV στην αγορά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...