Toyota RAV4 «αποκρούει» διπλό χτύπημα κεραυνού! (video)

Δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός

  • -
  • -

Δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους οι οδηγοί σε αυτοκινητόδρομο της ρωσικής πόλης Νοβοσιμπίρσκ, όταν είδαν έναν κεραυνό να προσγειώνεται μόλις λίγα μέτρα δίπλα τους και συγκεκριμένα πάνω στην οροφή ενός Toyota RAV4.

Το δημοφιλές SUV της ιαπωνικής μάρκας, μάλιστα, δεν κεραυνοβολήθηκε μία, αλλά δύο φορές, με χρονική απόσταση μερικών κλασμάτων του δευτερολέπτου, ενώ, ευτυχώς, δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός.

«Δεν σταμάτησε κανείς να μας βοηθήσει. Καλέσαμε την οδική βοήθεια για να πάρει το αυτοκίνητο», δήλωσε η γυναίκα που βρισκόταν στο τιμόνι του SUV, εμφανώς απογοητευμένη από τη στάση των υπόλοιπων οδηγών.

Όπως φαίνεται και από τις εικόνες που απαθανατίστηκαν από dashcam αυτοκινήτου, το RAV4 μοιάζει να «αποκρούει» τον κεραυνό. Για την ακρίβεια, o ηλεκτρισμός ρέει στο μεταλλικό αμάξωμα και στη συνέχει καταλήγει στο έδαφος.

Το SUV της Toyota ναι μεν προβάλλει άθικτο, είναι πολύ πιθανόν, ωστόσο, τα ηλεκτρικά συστήματα να υπέστησαν μερικές ζημιές.

Τέλος, οι ειδικοί επισημαίνουν πως σε αντίστοιχο περιστατικό κρίνεται απαραίτητο να σταθμεύσετε αμέσως το όχημά σας, απενεργοποιώντας τον κινητήρα. Ακόμη, τονίζεται να μην αγγίξετε κάποια μεταλλική επιφάνεια, όπως επίσης και το ραδιόφωνο.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...