Πούλησε την πρώτη Ford Mustang κατά λάθος - 55 χρόνια μετά τη συναντά και πάλι

Ο πωλητής αγνοούσε πως επρόκειτο για μοντέλο προπαραγωγής βάζοντας τη Ford… σε μπελάδες

  • -
  • -

Μνήμες από ένα ιδιαίτερο περιστατικό είναι έτοιμος ν’ ανασύρει ο Harry Phillips, ένας πρώην πωλητής μιας αντιπροσωπείας της Ford στην πόλη Σεντ Τζονς του Καναδά.

Αυτό διότι είναι έτοιμος να ταξιδέψει στο Μουσείο του Henry Ford στην πόλη Ντίαρμπορν της πολιτείας του Μίσιγκαν, ώστε να επανασυστηθεί με την πρώτη Ford Mustang την οποία πούλησε… κατά λάθος πριν από 55 χρόνια.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Λίγο πριν το λανσάρισμα του πρώτου “pony car” του 1964, οι αντιπροσωπείες της αμερικανικής μάρκας είχαν παραλάβει ένα μοντέλο προπαραγωγής, έτσι ώστε να ενημερώσουν το κοινό για την προσεχή εκκίνηση της εμπορικής του πορείας. Στο μοντέλο, όμως, δεν είχε μπει πωλητήριο.

O πωλητής Harry Phillips και η εγγονή του Stephanie Mealey

 Η εν λόγω λεπτομέρεια δεν ελήφθη υπόψιν από τον νεαρό τότε πωλητή, ο οποίος πούλησε το αυτοκίνητο –έφερε τον πρώτο σειριακό αριθμό- σε έναν πιλότο, ονόματι Stanley Tucker, έναντι 4.300 δολαρίων Καναδά.

«Ήταν η ευκολότερη πώληση που πραγματοποίησα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Phillip στο CNN, προτού προχωρήσει σε περαιτέρω λεπτομέρειες. «Ήταν ένα επαναστατικό αυτοκίνητο. (σ.σ. Ο πιλότος) το είδε στον δρόμο και τύχαινε να ήμουν εγώ αυτός που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή κοντά του… Το κοίταξε και είπε “είναι δικό μου”», εξιστορεί.

Σύμφωνα με τον έφορο του μουσείου όπου εκτίθεται το μοντέλο, Matt Anderson, η επίσημη ημερομηνία για το λανσάρισμά ήταν η 17η Απριλίου του 1964, αλλά ο πιλότος… κατάφερε να το αγοράσει 3 ημέρες νωρίτερα.

Συγκεκριμένα, προχώρησε σε μια ειδική συμφωνία με την αντιπροσωπεία για την “προαγορά” του αυτοκινήτου, συγκατανεύοντας στον όρο πως αυτό θα συνέχιζε να εκτίθεται για μερικές ακόμα εβδομάδες.

O πιλότος Stanley Tucker

Αυτό που φαίνεται πως αγνοούσε ο Phillips ήταν πως το “pony car” με τον σειριακό αριθμό 5F08F100001 ήταν ένα μοντέλο προπαραγωγής το οποίο έπρεπε να είχε επιστραφεί πίσω στη Ford. Εξάλλου, όπως είθισται, τα συγκεκριμένα μοντέλα δεν εγκρίνονται για πώληση, καθώς δεν λαμβάνουν την οριστική τους μορφή, ούτε ικανοποιούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Το κακό, ωστόσο, είχε γίνει, με τη Ford να βρίσκεται αίφνης σε δεινή θέση. Η αμερικανική μάρκα άρχισε διαπραγματεύσεις με τον πιλότο για την επιστροφή του οχήματος. Αυτές τελεσφόρησαν δύο χρόνια αργότερα και μόνο όταν δέχτηκε ως αντάλλαγμα την κορυφαία έκδοση της Mustang του 1966.

Το “ατόπημα” του Phillips, ωστόσο, δεν κρίθηκε ικανό να τον απομακρύνει από τη θέση εργασίας του, την οποία διατήρησε μέχρι το 1995. Παρ’ όλα αυτά, δεν μπόρεσε να ξαναδεί το μοντέλο, το οποίο από το 1984 «κοσμεί» το μουσείο του Henry Ford.

55 χρόνια μετά ήρθε η στιγμή της επανασύνδεσης, με το ιδιαίτερο «ραντεβού» να συντονίζεται από την εγγονή του, Stephanie Mealey, η οποία εγκαινίασε την καμπάνια “Send Harry to Henry” (Στείλε τον Harry στον Henry)

«Είναι φανταστικό, απλά δεν το πιστεύω», είναι τα λόγια ενθουσιασμού του Harry Phillips, ενόψει της επικείμενης επανένωσής με το αυτοκίνητο που λίγο έλειψε να τον φέρει... σε μπελάδες.

Πηγή: CNN.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...