Αρχίζουν σεμινάρια για τα ηλεκτρικά πατίνια στη Γερμανία. Στην Ελλάδα;

Λόγω των αυξανόμενων ατυχημάτων με τη συμμετοχή e-scooters

  • -
  • -

Όπως στην Ελλάδα έτσι και στη Γερμανία η αύξηση της χρήσης ηλεκτρικών πατινιών (e-scooters) έχει προκαλέσει ανησυχία, καθώς καταγράφονται συνεχώς συμβάντα με συγκρούσεις και τραυματισμούς.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός DVW (Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας) ανακοίνωσε την έναρξη σεμιναρίων για τους χρήστες e-scooters, προκειμένου να κινούνται μέσα στο αστικό περιβάλλον με ασφάλεια, τόσο για τους ίδιους όσο και για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου. Το πρόγραμμα σεμιναρίων χρηματοδοτείται από το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών. Ο DVW ζητά υπευθυνότητα από τους χρήστες των ηλεκτρικών πατινιών και ταυτόχρονα να αυξηθούν οι έλεγχοι της Τροχαίας.

ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΑΤΙΝΙΑ

Στην Ελλάδα την αποστολή διαμόρφωσης πλαισίου λειτουργίας των ηλεκτρικών πατινιών έχει αναλάβει επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα Υπουργεία Υποδομών & Μεταφορών, Οικονομίας και Προστασίας του Πολίτη, την ΚΕΔΕ, το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ).

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...